A fehér csizma az új fekete?

Berényi Bianka
GettyImages-1216603285

Hol van már az a szabály, hogy a cipő vagy csizma csak fekete lehet? A fehér az új fekete!

Biztosan észrevetted már te is mostanában, ha nyitott szemmel jársz az utcán, hogy a lábbelik terén történt némi változás. A cipők jellemző fekete tengerét felváltotta a fehér cipő! Legyen szó edzőcipőről, vagy így télen a praktikus bakancsokról és csizmákról – a fehér az új fekete.

De ez a divatbéli változás olyannyira feltűnő, hogy ehhez még az utcára sem kell feltétlen kimenni, mert a filmek, sorozatok, tévéműsorok szereplői is többször mutatkoznak fehér csizmában, mint valaha.

Miért épp a fehér?

Nos, az ok prózaian egyszerű. Mert ugyanolyan semleges alapszín, mint fekete társa, és gyakorlatilag bármivel felvehető. A fehér mindennel jól néz ki, és úgy vonja magára a figyelmet, hogy ízléses marad. Egyetlen hátránya van: könnyebben koszolódik.

A fehér bakancsok és csizmák már tavaly ősszel betörtek a divat világába, és hamar uralni kezdték az utcai kifutókat. Decemberben is maradt a trend, és jó hír, hogy

a divat-előrejelzések szerint még sokáig még marad is velünk.

Lehet szó lapos talpú, magasított talpú, tűsarkú, hosszú szárú vagy rövid szárú fazonról, a lényeg, hogy tündököljön fehérben!

A csizma vagy bakancs már nemcsak fekete, de fehér is lehet
A csizma vagy bakancs már nemcsak fekete, de fehér is lehet

Feldobja a megjelenésed

A fehér világossága üde színfoltot visz a téli divatba, és a ruhatáradat is feldobja. Gondolj csak bele: ha tetőtől talpig feketébe is öltözöl, mert épp ahhoz van kedved aznap reggel, és felkapsz hozzá egy fehér csizmát, máris sikkes megjelenést varázsolsz magadnak, és nem is gondoltad túl az öltözéked. A fekete és a fehér nem véletlenül örökké divatosak – bár az élénk színek jönnek-mennek, erre a két színre mindig számíthatsz. Az árnyalatokkal is játszhatsz, hiszen ha épp nem rajongsz a tiszta hófehérért, egy világos krémszínnel még mindig hasonló hatást érhetsz el, a megjelenésedet megújítja és garantáltan feldobja majd az új, világos csizmád. Főleg, ha eddig te is azon nők közé tartoztál, akik csak feketében gondolkodtak, ha a lábbelijükről volt szó. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek