Ezek a legbarátságosabb nemzetek: váratlan helyezést kaptak a magyarok

Lontai Ildikó
GettyImages-174756726
Olvasási idő kb. 3 perc

Több ezer ember szavazott a világ legbarátságosabb nemzeteiről, hazánkat is előkelő helyre sorolták.

Az amerikai Remitly egy széles körben ismert személyiségteszt alapján állított fel toplistát a világ legbarátságosabb nemzeteiről – írja a Turizmus.com. A felmérés során mintegy háromezer résztvevőt kérdeztek meg 27 országból. Meglepő vagy sem, a magyarok is bekerültek az első 25 közé.

A digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Remitly egy viselkedéskutató platform segítségével tanulmányt készített arról, hogy mely nemzetek a legbarátságosabbak. A résztvevőknek a világszerte elismert „Big Five” személyiségteszt „barátságosság” kategóriájára vonatkozó kérdéseket tettek fel. A teszt öt kategória mentén méri a személyiséget: barátságosság, érzelmi stabilitás, nyitottság, lelkiismeretesség és extraverzió.

A magyarok is bekerültek a legbarátságosabb nemzetek közé
A magyarok is bekerültek a legbarátságosabb nemzetek közéLeoPatrizi / Getty Images Hungary

Azok az emberek, amelyek a barátságosság kategóriában magas értékkel rendelkeznek, általában empatikusak, és fokozottan odafigyelnek arra, hogy mások is jól érezzék magukat. Az eredmények alapján összeállították a legbarátságosabb nemzetek listáját, amelyen a magyarok is helyet kaptak.

Ezek a legbarátságosabb nemzetek

A toplista első három helyére Dél-Afrika, Görögország és közvetlen szomszédunk, Horvátország került. A dél-afrikaiak azért kapták a legmagasabb pontszámot, mert a válaszadók szerint melegszívűek, vendégszeretőek, és nagyon nyitottak. Szorosan a dél-afrikaiak után következnek a görög emberek, akik a felmérés résztvevői szerint kíváncsiak, szívesen állnak szóba idegenekkel, szeretik összehozni a régi és az új barátaikat, és nagy hangsúlyt fektetnek a társasági életre.

A horvát emberek a felmérés szerint társaságkedvelőek és nagyvonalúak, szívesen szakítanak időt hosszú beszélgetésekre a barátaikkal vagy idegenekkel. Az ország kávézóiban élénk társasági élet folyik, ahol hasznos tippekkel látják el az utazókat.

Igaz, a dobogóról leszorultak, de az első ötbe Mexikó és Svédország is bekerült. Bár a svédekről gyakran úgy tartják, hogy kissé zárkózottak, a szavazók szerint azonban a svédek hihetetlenül vendégszeretőek.

A magyarok is bekerültek a legbarátságosabb nemzetek közé

A listára a világ országaiból 25 került fel, és bár a végén vagyunk, a 24. helyet azért megszereztük magunknak. A felmérés alapján az íreknél barátságtalanabbak vagyunk, a finneket azonban megelőztük.

Érdekes tanulsága volt a felmérésnek, hogy a megkérdezettek több mint fele (57%) a saját hazájára szavazott. A tanulmányban szereplő legbarátságosabb nemzet különösen hazafiasnak és elégedettnek bizonyult: a dél-afrikaiak 97%-a ugyanis a saját hazáját tartja a világ legbarátságosabb országának

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek