Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Ma egy izgalmas miniállamot keresünk fel.

Mai úti célunk egy független állam központja. A miniállam teokratikus, választásos abszolút monarchia Európában, az Appennini-félszigeten. A világ legkisebb területű (0,44 km²) és népességű független állama, melynek államfőjét törvényhozói, végrehajtói és bíráskodási teljhatalom illet meg.

A Tevere jobb partjától nem messze, egy kisebb magaslaton fekszik, 2017-ben mindössze 1000 fő lakta. Jövedelmeit egyházi adókból, adományokból, kegytárgyárusításból, bélyegkibocsátásból és idegenforgalomból szerzi. A városállamnak saját vasútállomása és saját helioportja van, mely ritkán magángépet is fogad. Kis területe ellenére világhírű látványosságoknak ad otthont, területén található a Szent Péter-bazilika és a Sixtus-kápolna is.

Mostanra már biztosan tudod! Jöhet a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra