Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Az 1989-es romániai forradalomhoz kapcsolódik mai feladványunk.

Mai úti célunk bő 300 ezer lakosával Románia harmadik legnépesebb városa. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során mindvégig stratégiai fontosságú hely volt, 1266-os első említésekor még a Magyar Királysághoz, a 16. században az Oszmán Birodalom fennhatósága alá került, később ismét a Magyar Királyság, majd a trianoni békeszerződés után Románia része lett.

Ma is többnemzetiségű város, románok mellett magyarok, németek, szerbek, szlovákok, ukránok és olaszok is lakják. Kulturális – különösen építészeti – gazdagsága miatt Kis Bécsnek is nevezik. Szellemi élete is élénk: múzeumok, színházak és komolyzenei programok mellett több, évente megrendezésre kerülő fesztivál is idecsábítja a látogatókat.

Na, dereng már valami? Jöhet a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.