Hangosan röhögtünk a legbénább tudósfotókon

Fizikus egyáltalán, aki nem tükörre/ablakra rajzolt egyenletekkel kezdi a napját?

Az IflScience című tudományos újság gyűjtése nyomán mi sem bírtuk megállni, hogy belenézzünk a #BadStockPhotosOfMyJob hashtaggel ellátott képekbe, amelyek között egyik kedvencünk, mikor a fotón a tudósnak öltözött modell mélyen elgondolkodva szemlél egy jégdarabot, mintha legalábbis valami fantasztikus újdonságot fedezett volna fel. 

Az ablakra felvitt egyenletek mellett a pompás tudományos botokkal teljesen üres táblákat böködő szakállas emberek is külön műfajt jelentenek a tudósokat ábrázoló Stock-fotók világában. Ahogy a kigombolt fehér köpenyük alatt csak szexi fehérneműt viselő tudósnők is.

„… tudóst sztetoszkópjáról.”

A #BadStockPhotosOfMyJob hashtagre reagáló tudósok kedvenc förmedvényeit végigböngészve egyéb ismertetőjegyei is vannak persze a szaktekintélyeknek: van rajtuk köpeny és sztetoszkóp. Amivel bármiről megállapíthatják, hogy mi fán terem, csak jól bele kell NÉZNIÜK:

Együttműködnek

Szerencsére nagy az összhang a tudósok között: mindig kifejezetten közel ülnek egymáshoz, amikor megbeszélik, mire nézzenek később hitetlenül.

AZ. EGY. KAKAS?!

A beszélő, valószínűleg épp egy új világvallás alapjait lefektető kakas gondolatait rögzítő köpenyesek mellett rengetegen vannak persze azok is, akik színes folyadékokat/mintákat bámulnak, természetesen mindig jólfésülten, maximális áhítattal az arcukon.

Szakafander megvan… Kesztyű? Ehh, minek…

A látszólag ártalmatlan növények analizálásához pedig természetesen mindig szükség van védőfelszerelésre. Kapucnis köpenyre, védőszemüvegre. A veszélyes entitással érintkező testrészt viszont teljesen fölösleges bármilyen védőréteggel felvértezni…

A Rendkívül Veszélyes Kék Folyadék

Ha pedig a RVKF-et kezel valaki, gázmaszk és gumikesztyű is jár a szett mellé. És már önthetjük is a jelöletlen kék folyadékot egy szabadkézzel tartott műanyag keretbe szúrt, sokkal kisebb szájú kémcsőbe!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.