Híres festmények, dagadt macskával feljavítva

Hogy született meg Edvard Munch Sikolya? Kit csókolnak igazából Klimt klasszikusán? Most mindenre fény derül!

Zarathustra persze nem így fogalmazna, őt nem hozzáadják festményekhez, ő jelen van. Az idő múlása sem képes határt szabni mindenütt jelenlévőségének, jelen volt már Krisztus előtt 470-ben is, és ott volt minden jelentősebb festő mellett, mikor azok megalkották mesterművüket.

Symposium, Paestum, Tomb of the Diver (470 B.C.) #antic #art #fatcatart #cat #greece #cats #history #meow

A post shared by Fat Cat Art (@fatcatart) on

Egy nem evilági, istenszerű képességekkel felruházott lényről van itt szó, aki nagyon is tudatában van bájainak, és igazi múzsaként mutogatni is hajlandó hullámzó idomait. Az igazság az, hogy Caravaggio, Klimt, vagy épp Dali és Frida Kahlo nagy munkáit nem más ihlette, mint Zarathustra, egy túlsúlyos vörös macska Szentpétervárról.

Ráadásul Zarathustra nem rest felfedni a képek születésének igaz történetét sem, így bárki belátást nyerhet a kulisszák mögé. Edard Munch például egy nagy kanál tejszínhab felajánlásával csalogatta elő modelljéből a mára ikonikussá lett sikolyt. Zarathustra szerencsére lépést tart a modern technológia fejlődésével, így természetesen a honlapfejlesztésben is otthon van. Az oldala rengeteg más érdekes történettel szolgálhat annak, aki szeretné pontosan tudni, mi történt igazából a színfalak mögött.

Ezt meg csak úgy idetesszük a végére, mert macska:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek