A Hiperkarma-visszatérés vagy a piás bébiszitter Bill Murray simán lenyomja a Halloweent

Ezen a héten mindenhol Halloween-bulik lesznek, de szerencsére lesz más is, amit csinálhat: nézzen Rembrandt-kiállítást, új Bill Murray-filmet, vagy menjen koncertekre!

Október 30. Csütörtök

Csütörtökön több koncert is lesz, ami érdekes lehet, rögtön ott a Mantra Porno zenekar bulija, akik a közelmúltban két kislemezzel jelentkeztek. Vagy ellátogathat az A38 hajóra, ahol afro beat / dub / house zenét játszó What So Not nevű ausztrál duó lép fel. 

1

Október 31. Péntek 

Pénteken a Halloween buliké lesz a főszerep, úgyhogy ne lepődjön meg, ha boszorkányokkal és zombikkal utazik majd  a villamoson. A Vörösmarty Téren szabadtéri Halloween fesztivál lesz jelmezversennyel, a Millenárison pedig a játszóházban lesz pizsamapartival egybekötött halloween buli. A Hiperkarma is bulit tart, ők 11 év kihagyás után jelentkeztek harmadik albumukkal: a Konyharegény című lemezt most mutatják be a Petőfi Csarokban. Az elektronikus zene kedvelői pedig szintén a Millenárisra mehetnek, ahol idén is lesz Electronic Beats fesztivál.

November 1. Szombat

Szombaton úgysem lesz nyitva semmi, úgyhogy becsüljük meg, ha mégis: mehet például a Virág Judit galéria Harminc című kiállítására, ahol harminc darab  XX. századi festő művéről nyilatkozik harmic mai sikeres harmincas. Esti koncertnek mehet az "Anyaszomorítók Éjszakája" alcímmel meghirdetett eredeti felállású Sex Action-buliba, ahol a Junkies is fellép. Aki valami könnyedebbre vágyik, annak ott a Kerekes Band koncert, akik hamarosan új koncertlemezzel jelentkeznek. 

Fotó: Virág Judit Galéria
Fotó: Virág Judit GalériaVirág Judit Galéria

November 2. Vasárnap

Vasárnap délelőtt látogasson el az AntikPlacc nevű vásárra, ahol régiségek várják felújítva, újragondolva vagy éppen teljesen átalakítva. Este a modern Frank Sinatraként emlegetett Michael Bublé koncertjére is ellátogathat, akinek bejött James Blunt, annak ő is be fog. De még jobb, ha megnézi az elsőfilmes Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjét, ami valami furcsa és megmagyarázhatatlan módon már azelőtt kultfilmmé vált, hogy elkezdték volna játszani a mozik (tudja, ez az, ami házhoz is ment annak, aki gyorsan reagált). Ha még nincs meggyőzve, várjon kicsit, nemsoká jön róla a kritikánk is!

November 3. Hétfő

A hétfői napon elmehet például az Asteroids Galaxy Tour bulira a Dürerbe. Ők az a zenekar, akik egy sörreklámmal durrantak be a köztudatba, azóta különösebb dobásuk nem volt, viszont jó bulikat csinálnak, többször is jártak már nálunk különböző fesztiválokon. Ha inkább csak moziba menne, akkor ajánljuk a Szavak nélkül című lengyel filmet a kerekesszékhez kötött huszonéves Mateuszról, aki agyi sérülése miatt beszélni és kommunikálni is képtelen. Egy orvos ki is mondja róla az ítéletet, miszerint ő nem más, mint egy növény. Mateusz viszont nagyon is érez és ért mindent, és megpróbálja ezt be is bizonyítani.

Szavak nélkül
Szavak nélkül

November 4. Kedd

Keddre egy könnyedebb mozit ajánlunk, a St. Vincent című filmet, melyben Bill Murray játszik egy veterán hőst, akire a 12 éves szomszéd fiút bízzák. Ezek után nyilván senki nem lepődik meg, amikor a gyerek nagyon gyorsan megismerkedik az alkohollal, a szerencsejátékkal és a férfi orosz prostituált barátnőjével is. Ha inkább klasszikus művészethez volna kedve, a Szépművészeti Múzeumban pénteken nyílt a Rembrandt és a holland arany évszázad című nagyszabású kiállítás, ahová a mester 20 alkotása mellett több mint száz festő közel 170 alkotását hozták el. Február 15-ig még van ideje megnézni, de mi szóltunk.

November 5. Szerda

Már tart a Fotóhónap, amit a Magyar Fotóművészek Szövetsége szervez és egész hónapban több kiállítás nézhető meg különböző témákban. De utána mindenképp irány a Gozsdu Manó Klub, ahol a súlyos experimentális zenét poppal mixelő Xiu Xiu lép fel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek