Ilyen lesz Joaquin Phoenix PT Anderson hippi magányomozójaként

Régóta várjuk Thomas Pynchon Beépített hiba című könyvéből készült filmet, amit ráadásul Paul Thomas Anderson álmodott vászonra. Az Inherent Vice-nak még nincs magyar címe, addig jó nekünk, viszont a trailere a napokban debütált a neten, és hát, finoman szólva is sokat ígér. A forgatókönyvet is jegyző Anderson Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Martin Short, Jena Malone, Maya Rudolph, és a zenész Joanna Newsom főszereplésével rendezte meg az 1970-es évek hippikorszakában játszódó filmet, és ha ennyi nem volna elég, a zenét – mármint a korabeli slágerek mellett – a Radiohead gitárosa Jonny Greenwooddal íratta hozzá. 

The Master, a Boogie Nights, a Vérző olaj és a Magnólia sokszorosan díjazott rendezője a vietnámi háború idején játszódó új filmjében egy woodstock-utánérzésű krimivígjátékot hozott tető alá, zseniális színészekkel. A főszereplőjét, Doc-ot, vagyis Larry Sportellót, a füves magánnyomozót például Joaquin Phoenix alakítja, aki a rendező utóbbi filmjeinek rendszeresen visszatérő (fő)szereplője. Nagy kár, hogy a filmet csak karácsony környékén mutatják be, és még akkor is csak Amerikában.

A nagysikerű könyvhöz korábban amúgy készült egy videó, amit maga Thomas Pynchon narrál, és amiből képet kaphatunk a könyv hangulatáról, hiszen a film megjelenéséig még bőven van idő elolvasni...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek