Festékes buli, éjszakai salsa és sok pihenés a héten

Június 26. Csütörtök

Ugyan már javában tart a Norvég Piknik, olyannyira, hogy nemsokára be is fejeződik, azért szólunk, hogy bőven akadnak még ott hasznos programok, meg aztán az is ritka, hogy egy szervezet el is magyarázza, mit miért csinál. A Norvég Civil Alapról hat nap alatt mutat be egy csomó szervezetet, amik olyan témákkal foglalkoznak kiemelten, mint a társadalmi igazságosság, a nemek közti egyenlőség, a jó kormányzás és átláthatóság, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépés.

Június 27. Péntek

Ha emberemlékezet óta nem bulizott egy jót, vagy ha igen, de szeretne újra, akkor pénteken este a Holi Peace Party-n van a helye, aminek a Barba Negra Track ad otthont. Aki véletlenül nem tudná, miről van szó, az se aggódjon, a Facebookon adnak információt: „A kezdeményezés Nepálból indult majd végigsöpört a világ nagyvárosaiban és több tízezer ember élte át ezt a fantasztikus felszabadító őrületet. [...] A Holi napján az emberek szárazfestéket és vizet visznek magukkal, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyokat és festékes vízzel töltött lufikat. Kezdetét veszi a nagy csata, végeredményképp pedig mindenki a magasba vagy épp egymásra dobja a festéket és egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül!" – írják.. De pénteken örülnek a végzős momésok is annak, hogy már van a kezükben egy diploma, délután háromkor kezdődik a Diploma Piknik és Buli, este még zenélgetni is lehet velük.

Igazán elborultaknak pedig ott van az Egy éves a kicsi DZZS! – 2 napos bulika, ami ha csak feleolyan menő, mint amilyennek hangzani szeretne, már jól állunk.  

Június 28. Szombat

Sportolt már éjszaka? Ha nem, akkor próbálja ki szombaton, A mozgás éjszakáján, amit a Hősök terére szerveznek – lehet, hogy még élvezni is fogja. Mondanám, hogy kreatívak voltak a szervezők, de sehol egy kori vagy TRX legalább. Mindegy, azért a futást (!!!), kerékpározást, asztaliteniszt, sárkányhajózást, zumbát, salsát, úszást, tollaslabdát, nordic walkingot és a fitneszt kipróbálhatja sötétben. 

Június 29. Vasárnap

Akár meg is borulhatunk vasárnap estére, úgyis vége van a hétnek. Nézze meg hát az Eugenia formációt a Kobuci kertben, mi is lehetne jobb program a csehszlovák, orosz, román táncdalokat punk-rock stílusban játszó együttesnél? Esetleg az Aga-Shio, akik a tradicionális japán zenei dallamvilágot megszólaltató cugaru dzsamiszen (hagyományos japán húros-pengetős, lantszerű hangszer) és a nyugati hangzásvilágot életre keltő zongorajáték különleges fúzióját keltik életre? A BMC koncertteremben utánajárhat. 

10350509 686598594709784 734045085145803337 n eugenia formacio
Facebook / Eugenia Formáció

Június 30. Hétfő

A Szív hídjait hétfőn a debreceniek élvezhetik, mi tavaly annak ellenére szerettük csak mérsékelten, hogy Udvaros Dorottya és László Zsolt játsszák benne a főszerepet. Ha fiatal színészeket akar gyenge darabban sziporkázni látni, akkor viszont a Studió K-ban a helye, ahol a szerintünk szintén túlértékelt Shopping and Fucking szerzőjének nem kevésbé botrányszagúra megírt Állampolgári ismertek című darabját játsszák, de legalább jól.

Állampolgári ismeretek
Állampolgári ismeretekKállai-Tóth Anett

Július 1. Kedd

Komolykodós keddet tartunk, de azért nem visszük túlzásba. A Rózsavölgyi Szalonban például megnézhetik, hogyan festett a haldokló Freud (Jordán Tamás), amint eszmecserét folytat Clive Staples Lewis professzorral (Alföldi Róbert) a felelős értelmiségről. Az utolsó órát Alföldi Róbert jegyzi rendezőként, mi szerettük, de kétségtelen, hogy kell hangulat hozzá. 

EDV 3693
Rózsavölgyi Szalon

Július 2. Szerda

Már tavaly is nagyon élveztük a Zenés Állatkerti Estéket a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amin ezen a szerdán Pátkai Rozina lép fel, de nem is akárhogy: egyenesen nagykoncertet ad. Érdemes tehát felkészülni, ha biztosan be akarunk jutni rá, sőt még igyekezni is kell, feltéve, hogy látni akarjuk a Brazil Szamba Csoportot, akik fél nyolckor, a koncert előtt lépnek fel a főkapunál. 

10338563 594188480680092 5125867275932040892 o rozina patkai
Facebook / Rozina Patkai
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek