Hangzatos bulik a tavaszimádók hetén!

Április 24. Csütörtök

Aki kíváncsi rá, mit is jelenthet, hogy "A szemét és a természet az én papírom", az nézzen el ma Herczeg Zoltán The Road1 című kiállítására a Nagymező utcai Pizzicába. "Minden egyes kép egy meditáció a megvilágosodás felé tartó út pillanataiból" – írja műveiről Herczeg, a kiállítás pedig ezekből a hangulatokból táplálkozik. Tökjó.  

10246253 1497765913778742 7506706858610851164 n
Facebook

Április 25. Péntek

Én tényleg nem tudom, miért van szükség rá, hogy azt írják egy bulihoz, hogy ide járnak a legjobb arcok, szerintem ez annyira nyolcvanas évek, de biztos, erre gerjed a mai tini. Szóval, ha igen, akkor new wave, postpunk, szintipop, electro zenéért lehet menni a Lokálba ma !New Wave Szerűség - Újhullámos est!-re.

1901524 10152322166782158 3499166743443438709 n
Facebook

Vagy az Ötkertbe, ahol Andy Butlers buli lesz a Phenom'enon szülinapja alkalmából, de oda nem írták, hogy a legjobb arcok is mennek, szóval, ki tudja. Ha még ez sem volna elég, akkor meg ott a KÉK Yuk nevű szórakozóhelyen a Feelter Zenekar, a Twentees, az Audio Love Nation és a Mocsok 1 Kölykök részvételével.

Április 26. Szombat

Délelőtt 10 órától ismét "Fuss a csúcsra!" futóverseny az Erzsébet-kilátóban! Szerintünk érdemes ezzel kezdeni a napot, de amúgy is lazán vesszük a szombatot és a Roham Bárba küldjük önöket, ahol ma Budapest Pank bulit tartanak, nem fogják kitalálni milyen zenével. Na jó, ki fogják, pláne, ha elmondjuk, hogy a Lopunk, a Kegyelemkettes & Sickratman fogják tolni, szóval túl nagy meglepetések azért nem érhetik az embert. Vagy mégis?

1487702 729539627077455 1372504830725079632 o.png
Facebook

Április 27. Vasárnap

Miután már megint szénné partiztuk magunkat beszéljünk a Sátántangóról! De most komolyan, hiszen idén húsz éve, hogy a hazai mozik bemutatták a Sátántangót, a magyar filmművészet egyik legmonumentálisabb alkotását. Szinte napra pontosan a jubileumhoz igazodva az A38 Hajó szerzői esttel tiszteleg Tarr Béla és Krasznahorkai László műve előtt: a film főszereplője, egyben zeneszerzője, Tarr régi alkotótársa, Víg Mihály adja elő a Sátántangó zenéjét. A teljes, több mint hétórás film levetítésére nincs mód, de a televíziós felvétellel összekötött koncerten a filmből kiemelt részletek is láthatók lesznek.

Részlet a Sátántangóból
Részlet a Sátántangóból-

Április 28. Hétfő 

Mivel mi már most tudjuk, hogy szerdán beindulnak a bulik, színházba küldjük ma este, méghozzá a Jurányiba a Párnaemberre. Elég nyomasztó egy darab, de nagyon jó, így ha még nem látta, okvetlenül menjen el és nézze meg szépen, megéri. 

Részlet az előadásból
Részlet az előadásbólJurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Április 29. Kedd

Ha túlpörögtünk a héten, pedig ön legalább valamivel szelídebb programra vágyott volna, akkor ma még elmehet Jamie Winchester akusztik koncertjére Gozsdu Mano Klubba. 

Jamie Winchester és zenekara
Jamie Winchester és zenekaraNánási Pál

Ha azonban sokszínű és izgalmas élményre vágyik, induljon Komáromba, ma kezdődik a Mediawave az erődben, amit már csak úgy bejárni is szuper félnapos program, ilyenkor meg ráadásul minden sarkon koncertbe, filmvetítésbe mindenféle workshopokba, főzőcskézésekbe meg kiállításokba lehet belefutni. Erősebbek kezdetnek például egy holland heroinfüggő hajléktalan mindent megváltoztató egy napjával, de szerintünk a bolond lengyelekről szóló film is jó lehet. Utána meg lesz mindenféle táncház, tuvai torokéneklés, Tudósok koncert, és ez még csak az első nap!

Április 30. Szerda

Ígértük, hogy beindul a buli szerdán, azzal kezdünk, hogy a Mika Tivadarban JazzaJ / Clayton Thomas - Dányi Krisztina duó fogja produkálni magát a szabad improvizáció virágos mezején a Nemzetközi Jazz Napon. De simán mehet az Ankertbe is, ahol Djbootsie harmadik szólóalbumát mutatja be vagy a Muzikumba, ahol pedig Hódosi Enikő, majd a The Qualitons lépnek fel ma este. 

Aztán az Urimuriban is nagy buli van: A Crazy P Soundsystem élő szettje koronázza meg a Galactic Boogie elmúlt három évét. És ha már évek az A38-nak megint szülinapot ünnepel: Wax Tailor DJ-set, Garfield & Ordiman, valamint Infragandhi képviseltetik magukat a partin, míg a Kerekes band a Kobuci Kertben várja a rajongóit ezen a hosszú hétvégét megelőző utolsó munkanapon. 

Wax Tailor  
Wax Tailor

 

facebook / A38 Hajó
Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek