Csütörtökön indul be a pesti lány

Március 27. Csütörtök

Kezdődik a hétvége, és mi megint programdömpinget ajánlunk, ráadásul a kultúrát ötvözzük a mulatsággal. Kezdetnek nem is kell mást csinálni, csak beugrani a Toldiba, ma kezdődik a Friss Hús rövidfilmfesztivál, mi is megírtuk már, miért kell ott lenni. Innen át lehet nézni két filmblokk közt az Urimuriba, ahol ma Talabér Géza kiállításának nyitóbulija lesz, és igen, azért írjuk, hogy nyitóbuli, mert utána Silye Dani és barátai pakolják a zenéket. Ha ennél is komolyabb művészetekre vágyik, akkor sincs nagy baj, hiszen a MOME azzal is igyekszik fittyet hányni a konvencióknak, hogy ma tartják a farsangot, nyilván afféle elő-áprilisi tréfaként. A MOME Farsang az Ankertben várja az érdeklődőket, akik nem árt, ha minimum Vasembernek öltöznek. Ha ott lesz Robert Downey Jr., akkor azért szóljatok!

1796627 514206972021770 1202048220 n

Aztán jubilál a Cultivo a Traffiq-ban, aki ezt nem érti, annak úgyis mindegy, de arról van szó, hogy "a hazai designer szcéna meghatározó, nemzetközileg is elismert egyéniségei ülnek a Cultivo kanapéjára, hogy insider rálátást nyerjünk a tervezőasztalra". Ha ön nem elég insider ehhez, vagy csak magasról tesz a divatra, akkor nyugodtan kihagyhatja, de mi szóltunk! 

Ha nem bírja a komolyzenét, pedig szeretné, akkor viszont a MozArt Group Millenáris Parkban rendezett koncertjén a helye, hiszen ők egy négy lengyel zenészből álló zenekar, akik elhatározták, hogy klasszikusokat adnak elő sok humorral. Afféle komolyzenei komikusok, ilyeneket csinálnak: 
 

Március 28. Péntek

Nyilván nincs menőbb egy programnál, aminek !NEW WAVE SZERŰSÉG - Synth Britannia! a neve. Ha mégis van, akkor ön bizonyára ott lesz inkább, de ha mégis itt, akkor new wave, postpunk, szintipop, electro zenékre számíthat, meg wave slágerekre és titkos gyöngyszemekre is 1977-től egészen a '90-es évek elejéig: "Stílus, sárm és zene, ahogy csak akkor tudták".
 
1796808 10152241123462158 1225620739 o

Március 29. Szombat

Lady Gaga-őrülteknek is van programunk a hétre, ma este a csapból is a szülinapos énekesnő fog szólni, ne is számítson senki másra. A Hello - Haus of Gaga a Toldi Klubban várja a csajokat. A Trafóban bemutatták az új Krétakörös darabot, A Pártot, de erre már nem fog bejutni, csak azért szólunk, hogy most foglaljon rá jegyet, így kábé két hónappal később majd meg is nézheti. De addig is körbe lehet nézni a budapesti éjszakában, teszem azt a Fogasházban biztos akad valami buli. 

1234900 420341271443660 473330154 n

Március 30. Vasárnap

Bemutatkozik a Design Terminál megújult központja az Erzsébet téren, semmiképp se lenne érdemes kihagyni, már ha sikerül felkelnünk délután hatig. Ha inkább ágyban maradna, nézzen online filmfesztivált: a Mediawave ugyan majd csak április végén kezdődik, de okosan, beetetésnek addig is hangulatba hozzák az érdeklődőket az Úton című, online nézhető filmválogatásukkal. Az animációs és kísérleti filmektől a dokumentum-, nagyjáték- és zenei filmekig talál itt mindent, csak vigyázzon, hétfő reggel azért fel kell majd kelni!

Ha képes még vasárnap leszakadni a filmnézésről, este akár ki is mozdulhat, mert a Sebő Együttes lép fel a Budapest Jazz Clubban. 2013-ban a Sebő együttes és a Kaláka ikerlemez kiadásával ünnepelte Weöres Sándor születésének 100. évfordulóját. A KékSzobaHall-beli koncerten Weöres Sándor versek hangzanak el, Sebő Ferenc zenéjével. Utána levezetésnek még pont meg tud nézni egy filmet otthon, mondjuk, a kontraszt kedvéért dr. Máriásról.

Sebő együttes
Sebő együttesFacebook

Március 31. Hétfő 

Ha már a hét első napját  valami könnyed zúzással nyitná, akkor önnek találták ki a Havizaj programját, ami áprilisban a Dohány utcai Filterből jelentkezik hazai és nemzetközi előadókkal. A viszonylag szűk rétegben közkedvelt zaj projecthez ezúttal a Seattle-ből 2009-ben indult Timber Rattle csatlakozik, akinek a három koncertes európai miniturnéjának egyik állomása a budapesti. Rattle mellett zenél még Jacki Triste és bhzsolt is. A belépőért 600 forintot kell leperkálni a bejáratnál.

Április 1. Kedd

Ha pont bolondok napján szeretné megtudni, miért őrül meg mostanában a nép azon fele, amelyiknek még van pénze képzőművészeti alkotásokat venni, akkor megmondjuk: például Reigl Juditért. Most megnézheti, mit tud a Franciaországban élő festőnő, ha ellátogat a Ludwig Múzeumba, ahol az Űr és extázis című kiállításban sok minden kiderül róla. Ha erre lusta, figyeljen bennünket, mi már voltunk ott és nemsoká meg is írjuk, milyen.

Április 2. Szerda

Bár már múlt szerdán elkezdődött, szerencsére egészen február hetedikéig tart a MITEM Madách Nemzetközi Színházi Találkozó a Nemzeti Színházban. Ma este a nagyszínpadon a grúz Machbeth látható David Doiashvili rendezésében. Ennél jobban már csak a Vígszínházba érdemes elmenni, ahol Erwin Schrott operaénekes Buenos Airesbe invitálja a hallgatóságot a The Rojotango Ensemble-al.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek