Hagyja a nőket, inkább egyen egy jót!

Március 6. Csütörtök

Egyelőre úgy néz ki, beköszöntött a tavasz. Ennek mi most elsőként a Gozsdu udvarban örülünk, ahol Indie Rehab címen tartanak ma bulit. A szervezők szerint ez egy lájtosabb buli lesz, de mi nem hiszünk nekik, mindenesetre íme néhány név, akinek zenéje így vagy úgy, de hallható lesz ma este, a teljesség igénye nélkül: Arctic Monkeys, The Beatles, Foals, Two Door Cinema Club, Bloc Party, Franz Ferdinand, Kasabian, The White Stripes, Foster The People, Cage The Elephant, Dum Dum Girls. Ébresztőőőőő!!!

1016422 621855587870358 626435508 n

Március 7. Péntek

Nincs is jobb, mint másnaposan múzeumokban kószálni, ha teheti, menjen hát a Műcsarnokba, és nézzen arany csótányokat, amik már a világ legnagyobb múzeumait is megjárták, amikor alkotójuk diszkréten becsempészte őket a kiállítási tárgyak közé. Kissmiklos Goldenroach című projektje ma nyit, de azt is megértjük, ha inkább estére tartogatja az energiáit, ezek a csótányok szétmászni nem fognak. Ebben az esetben a Küss Mich és a Bounce harmadik közös bulijára invitáljuk a Toldi Klubba, ahol némi ital és Steve Summers után a brooklyni technoreneszánsz megkerülhetetlen alakját, Shawn O'Sullivant hozzák nekünk Budapestre. Ez se jó? Akkor mégis múzeumban van a helye, óriási mázli, hogy a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójában is nyílik a héten kiállítás, méghozzá Rendezés alatt címen. És azt vajon tudják, hogy a Drunken Tailorban Noise Flowers buli lesz Wahornnal? Hát pedig de.

Március 8. Szombat

Ez a nap is eljön minden évben. A nőké. Zoltán napon. Döntse el ön, hogy komolyan gondoljuk-e, de egy hely, ami azzal hirdeti magát, hogy ez lenne "Budapest friss és szemtelen, egyedi kialakítású szórakozóhelye", már eleve megérdemelné a faszkorbácsot, nem? Hát ha még elmondjuk, hogy a Bazilika árnyékában található egységben ma Women on Women buli lesz, nyilván máris rohan az internetről informálódó közönség. Vagy nem, a zenét mindenesetre a Bermuda zenekar Mórocz Tamása szolgáltatja. Akik pedig már nagyon érzik a tavaszt, azok a Dürer kertbe mennek, ahol Korai Öröm tavaszköszöntő koncert lesz az udvari színpadon. Azért a hordókban lesz tűz a fázósabbaknak!

Március 9. Vasárnap

Már ajánlottuk, de mivel ma láthatja utoljára szólunk: ha még nem tette meg, okvetlen menjen el a Ludwig Múzeumba és nézze meg az Átmenet és Átmenet című kiállítást! Josip Vaništa, Oleg Kulik és a Blue Noses művészcsoport alkotásai minimum elgondolkodtatóak, központi témájuk pedig "a poszt-szocialista illetve -kommunista társadalmakban a rendszerváltást követően zajló drámai eseményekre való reflektálás, és az ezekkel kapcsolatos állásfoglalás". Hát az egyik poszt-szocialista államnak köszönhető drámai események mostanság egész a közelben zajlanak, már ennek fényében is érdekes lehet, mit gondolnak a kortárs orosz képzművészek, szóval megéri elnézni a Ludwigba vasárnapig!

Március 10. Hétfő

Ha szereti az időutazást, nézze meg az Ártatlanság virágai című német-francia filmdrámát. Mi láttuk, és régen jöttünk úgy ki a moziból, hogy milyen jó kis világban is élünk manapság. A színészi játék és a piszkosul jóképű Zurab Gogaladze miatt is érdemes rászánni az időt, meg akkor is, ha szereti a kaukázusi tinédzsereket, akik sokban nem is különböznek a nem-kaukázusiaktól. 

Március 11. Kedd

Ma este a Trafóban van a helye, Kálmán Eszter: Justine – avagy az erény meghurcoltatása című előadásán, ami Sade márki azonos című regénye alapján készült és egy erotikus, kicsavart világ, popzenei klasszikusok, groteszk látványelemek és letisztult képek elevenednek meg benne. "Egy tökéletesen erényes világban azt tanácsolnám, hogy kövesd az erényt, mert azért járna jutalom, az vezetne a boldogsághoz. Egy velejéig romlott világban azonban csakis a bűnt javasolhatom" - szól a szerző használati utasítása, és ezzel nem is tudunk vitába szállni, ez van.

1899894 10201425664745653 1428025935 n

Március 12. Szerda

Enni ritkán szoktunk, pedig azt is kell néha. Ezért aztán ma estére a Halkakas vs Papírtigris címre hallgató eseményre küldjük önöket, ami "egy kétéltű és egy emlős barátságos konyhai együttműködése" az előbbi nevét viselő étteremben. A nyolcezres borvacsora menüje a következő: avokádómaki füstölt harcsával, hozzá Petrányi Tramini 2011; Pho tokhal - Haraszty Pince Savignon blanc 2013, Pinsztrángfilé koreai fűszerekkel - Apám bora Cabernet Franc 2011, Sharon gyümölcs édesbabpürével - Petrányi Sárgamuskotály 2012; mindezt az est végén szakékóstolással lezárva. Jó étvágyat, szép hetet!

1896726 515314358586683 1863511950 n
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek