no

Szerelmesek, sorozatgyilkosok és a Deep Purple

Február 13. Csütörtök

Izgatják a sorozatgyilkosok? Akkor önnek a Roham Bárban lesz ma este a helye, ahol a februári POPJAK-on az itthon is nagy sikernek örvendő tévésorozatok (Dexter, Hannibal, Bates Motel) kapcsán beszélgetnek a sorozatgyilkosok diadalmenetéről a kortárs tömegkultúrában, Hasfelmetsző Jacktől Mickey és Mallory Knoxon át Dexter Morganig. Pszichopatológia, fogyasztói társadalom és "a gyilkosság, mint a szépművészetek egyike" - azért ez meredek lesz, Bartók Imre és Turi Márton beszélgetését Sepsi László moderálja. 

Február 14. Péntek

A szerelmesek napja ez a mai, ezen nincs mit szépíteni, úgyhogy menjen inkább a Müszibe, ahol ma este a drum and bass szerelmeseit várják. Nem sorolnánk fel a rengeteg fellépőt, legyen elég annyi, hogy Main Stage-n neurora és oldschoolra, a Dark Stage-n darkstepre és technoidra számíthatnak a szerelmes vagy nem szerelmes partizók. 

Február 15. Szombat

Ricsárdgír zenekar ma este mutatja be első, Nincsen sárkány című albumát az A38-on. A zenekar szereti a tréfát, ami szerencsére nem csak abból derül ki, hogy azt ígérik, Valentin nap alkalmából Celinedionos parfümmel fújják be a lemezeket. De ha ez nem is igaz, az már az, hogy utánuk Tudósok koncert lesz ugyanitt, erős párosítás, garantált ugrálás. Ha nem annyira az őrült szörfpunk, hanem inkább Ennio Morricone dallamai hozzák lázba, akkor sincs semmi elveszve, a mester maga vezényli a magyar Modern Art Orchestrát az Arénában. 

Február 16. Vasárnap

Menjen ki végre a szabadba, igen akkor is, ha ehhez semmi kedve nincsen. Ugyan folyamatosan esik az eső, és különösebben hideg sincs, mégis ma World Snow Day van Eplényben, ahol legalább megpróbálnak havat előállítani. A szervezők ingyenes oktatással és mindenféle bemutatókkal készülnek, így itt az ideje, hogy megszeresse a telet, ahogy kinéz sokat már úgyse élvezheti!

Február 17. Hétfő

Nem véletlenül tartogattuk hétfőre az energiáinkat, hiszen ma este Deep Purple koncert lesz az Arénában. Akinek erről többet kéne mondani, az úgyse megy el, szóval minek is szaporítsuk a szót, esetleg még annyit érdemes elárulni az estéről, hogy az előzenekar az Ivan & The Parazol lesz, jó nekik! Íme, egy kis képzavar a Deep Purple-től: 

Február 18. Kedd

Hogy a színház se maradhasson ki a heti ajánlónkból, ma a Hátsó Kapuba küldjük önöket, ahol az Ibusar állomást láthatják az érdeklődők a HOPPart társulat előadásában. "A történet Sárbogárdi Jolán vasúti dolgozó kettős életéről szól." A Parti Nagy Lajos-Máthé Zsolt-Nyitrai László jegyezte előadás megkísérli a zene-próza relációt zene-zene relációban látni, láttatni, tehát az ibusári valóságot is zenében követni. Nézze meg, sikerül-e nekik. 

Február 19. Szerda

A hét közepén végre az igazi lazításra is sor kerülhet, ha elmegy moziba, és olyan honi filmre költi a pénzét, amit érdemes is megnézni, már amennyiben szereti a limonádékat. A Megdönteni Hajnal Tímeát című film igazán jó lehetőségeket rejt, mert szerepel benne a karakter, aki mindenkit visszaránt a valóságba: a tapló magyar. Hogy ennek újbóli felismerésére miért kellett harminc évet várni azt senki nem tudja, de nem is fontos, végre örüljünk a nézhető magyar mozifilmnek!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek