no

A38 ON :) Fekete Zaj OFF :(

Február 06. Csütörtök

A Modemben látható Halálos természet című kiállítás ugyan nem ma nyitott, de a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így egészen március másodikáig megnézheti, ha szeretne többet tudni a naturalizmusról és a humanizmusról a huszonegyedik században. A mai nap abból a szempontból különleges, hogy Kovách Gergő és Péli Barna képzőművészek tartanak tárlatvezetést, ahol elmagyarázzák, hogyan alakult át az emberi egzisztenciáról alkotott képünk az elmúlt évtizedekben. 

Fülöp Gábor: Katica, 2010
Fülöp Gábor: Katica, 2010Benkő Sándor / modemart.hu

Február 07. Péntek

Ha szereti szőrös disznót, akkor önnek a hétvégén a Mangalica Fesztiválon van a helye, ami ma kezdődik és egész hétvégén tart a nagy disznólkodás jegyében. Ha inkább zenével lazítana, akkor viszont a Gödör Karneválon lesz jelenése, ahol aznap a Zagar koncertezik, akik idén először lépnek fel. A koncert után Dj. Bootsie pakolja a lemezeket, arról nem is beszélve, hogy közel van a belváros többi trendi szórakozóhelye is...

Február 08. Szombat

Women on Women - Melody Emergency címmel fut a Toldi Klubban rendezett buli, ahol a város leszbikus közönsége gyűlik össze, mármint abban az esetben, ha nem a Dürer-kertbe mennek inkább, ahol ugyanekkor lesz a (sajnálatos módon) utolsó Fekete Zaj Fesztivál. A fesztivál természetesen a pénzhiány miatt szűnik meg, úgyhogy most utoljára tudja pénzzel támogatni az egyik legjobb hazai fesztivált.

clke640

Február 09. Vasárnap

Új, zenés irodalmi sorozat indult a Radnóti Színházban, Irodallam címen. A havi rendszerességgel jelentkező program az irodalmi szalonok hagyományait eleveníti föl: a társulat tagjai közül minden hónapban sorra kerül valaki (ma este Adorjáni Bálint, márciusban pedig Szávai Viktória), aki a számára kedves-fontos szerzők műveit mondja, szavalja, meséli, dalolja vagy éppen anekdotázik Dinyés Dániel zeneszerző társaságában, aki az Irodallam állandó szereplője — beszélgetőtárs, zenész és zenetörténész egyben. Ma Szabó Lőrinc kerül terítékre - ahogy Adorjáni Bálint látja.

Február 10. Hétfő

Ha tinédzser gyermekével szeretné megszerettetni koszorús költőinket, akkor okvetlen vigye a Tháliába, ahol ma este az Ady/Petőfi-t játsszák. "Az előadás szeretné megmutatni, hogy a költők is csak hús-vér emberek voltak, mert az is fontos, hogy mi van a verseken, költeményeken túl. Mi az, ami közös a most hallgató, olvasó diákban és a 200 évvel korábban élt nemzeti hősben?" Hoffmann Rózsa irodalomóráinál tuti jobb program lesz, és még talán önnek is mond újat.

adypetofi
kortarsonline.hu

Február 11. Kedd

Ma este Random Trip - újranyitó buli az egyhavi karbantartási szünet után visszatért A38-on. Ahogy bulival zárták a hajó felújítás előtti korszakát, Delov Jávorék most ugyanekkora lendülettel újranyitják majd a hajó műsorfolyamát és bulisorozatát. Ráadásul hangulatos környezetben Random Trip vacsora is fogyasztható lesz az étteremben ezen az estén. Eláruljuk a menüt is azoknak, akiknek a gyomrukon át vezet az út a szórakozáshoz: grillezett sertéssült lesz, borsmártással és krokettel tálalva.

Február 12. Szerda

Nagy Bollywood rajongó? Az szuper, mert most száz éves az indiai film, ami szinte hihetetlennek tűnik. Hazánkban a Puskin mozi ünnepli a jeles eseményt, (no, persze az Indiai Kulturális Központtal karöltve) február 7 és 16 között. A tíz napos fesztivál alatt nem csupán hindí, de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam filmeket is vetítenek. Az, hogy Indiában nem Andy Vajna felel a filmgyártásért abból is látszik, hogy évente közel ezer indiai filmet dobnak piacra, ám ennek csupán az egyötöde hindí nyelvű, úgy nevezett bollywoodi film. A műsor különlegessége éppen abban rejlik, hogy megtalálhatók igazi nagy klasszikusok, mint pl. a Sholey, az utóbbi évek legnagyobb bevételét termelő vígjáték, a 3 Idiots, a Kahaani című thriller vagy a legújabb nemzetközi sikerfilm, a The Lunchbox.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek