Pörögjön a férfiak szexuális világán

Január 16. Csütörtök

Ez a hét semmiképp nem az ördögé, sokkal inkább a kiállításoké, példának rögtön itt a MOI Design Kiállítás. A Magyar Képzőművészeti Egyetem negyedéves tervezőgrafikus osztályának finnországi tanulmányútját követhetjük végig a Vármegye Galériában, ahol további csábításként "minden kedves résztvevőnek lehetősége nyílik vodka, finn húsgolyó és rénszarvassütemény fogyasztására".

1527033 630187860378959 840153452 n
MOI

"A Campus Hungary pályázat ösztöndíját elnyerve 14-en utazhattunk a Helsinki Design Weekre, az ottani kalandjainkból, élményeinkből és tapasztalatainkból építkezve rendezzük meg ezt az interaktív design kiállítást" - ajánlják az eseményt, ami január 25-ig látogatható.

Január 17. Péntek

Mondjuk mi, hogy a designra pörög a hét, és ebbe beletartozik bizony a minden páros vasárnap megrendezendő Inspiráló Designelméleti Est. A Toldi Klubban minden alkalommal három fiatal tervező egy-egy aktuális munkáját mutatják be. "A rövid prezentációk után az alkotókkal designelmélet szakos hallgatók beszélgetnek, így a tervezői és a teoretikus gondolkodás is teret kap. A dialógust a közönség is alakíthatja: az esemény a prezentációkkal és a designelmélet képzéssel kapcsolatos kérdések, vélemények informális fóruma". Nos, ma a Tárgy a témája az estének, mindent bele.

Január 18. Szombat

"Na, nehogymár csak a dizájné legyen ez a hét!" alapon ma elugorhatunk a Trafóba, ahol TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 3. van ma, ami egészen pontosan a következőket jelenti: "A legendás finn experimentál duó, a Pan Sonic egyik feleként ismert Mika Vainio analóg torzító eszközökön kutatja az avantgárd elektronika mélységeit, míg az amerikai Pete Swanson katartikusan táncoló, technoid zajokkal hipnotizál." Hazai oldalról a 12z trió kísérleti improvizációs futamai mellett a SILF szintis duó (Mikolai Martin és Zalkai Bálint) és a Kanagawa-frontember Birtalan Áron frissen debütáló közös projektjét ismerheti meg aki pörög az elektronikus zenére .

Január 19. Vasárnap

Kiállítás megint, de most már nem a design-é a főszerep, hanem Andrew Feketéé, hiszen a Magyar Nemzeti Táncszínház Galériájában ötven képet mutatnak be a művész késői – lírai absztrakt expresszionista - korszakából, nem meglepő módon Andrew Fekete – absztrakt expresszionizmus címen.

Január 20. Hétfő

Ha Háy János rajongók vagyunk, akkor ma a kecskeméti Kápolna Galérában a helyünk, ahol ma nyílik a Háyland kiállítás. Mint valódi rajongók, tudjuk, hogy az író maga illusztrálja könyveit, ezek a könyvek, könyvborítókról már ismert kis szomorúmanók és egyéb lények veszik most birtokba saját jogon a különleges hangulatú kiállítóteret, a megnyitón beszélgetés is lesz az íróval.

Ha pedig igazi keményvonalas rajongók vagyunk, akkor még egy napot maradunk, ekkor ugyanis pár utcával arrébb, az Evangélikus templomban a Szent Efrém Férfikar és Háy János közös estjét hallgatjuk meg Szent és Profán címmel. "Ezen az esten a tiszta szakralitás és hit, a kétségeket felvető költészet, a klasszikus liturgikus zene és a kortárs líra találkozik. Háy János Isten-kereső versei bizánci zenékbe ágyazva felerősödnek, kétségei, küzdelmei, a „szent” felé való irányulásai hangsúlyossá válnak" - ígérik a szervezők, ez magyarul azt jelenti, hogy a Szent Efrém férfikar bizánci egyházi dalokat énekel majd, amikor meg épp nem, akkor a szerző fog felolvasni. Háy nélkül ilyenek:

Január 21. Kedd

Ha kedd, akkor röhögjünk a férfiakon a Jurányiban, méghozzá Vinnai András darabján, a Férfiak szexuális világán. Vicces arcok komolyan szellemes produkciójáról van szó, legalábbis amennyire a hallottakból meg tudjuk állapítani, mert még nem láttuk. De megnézzük mi is, például ezen a kedden.  

dec-fuge-bimbotlan-1024x682
Juranyihaz.hu

Január 22. Szerda

Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület bemutatja Enter/ing című kiállítását, ami egyben az új fiatal képzőművészek munkáinak bemutatását jelenti. Mivel ezt a hetet totálisan a kiállításoknak szántuk, nem árt megismerkedni az új generációval, hogy aztán időben be lehessen szerezni a későbbi komoly műkincseket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek