Még a Mikulás se szakítana a héten

December 5. Csütörtök

Minket is a mesék éltetnek, csak másfélék, mint a gyerekeket, mégis, a ma nyíló Elfelejtett lények boltja - Meseillusztrációs kiállítás egészen biztos, hogy mindenki tetszését elnyerheti, független attól, milyen lelkiállapotban van. Az Elfelejtett lények boltja című mesegyűjtemény mai magyar írók karácsonyhoz, a téli ünnepekhez kapcsolódó meséit és verseit fűzi egybe. A kötet történeteit négy grafikus, Gyöngyösi Adrienn, Rófusz Kinga, Szegedi Katalin és Szulyovszky Sarolta keltette életre, ünnepváró kiállításukat január nyolcadikáig lehet megnézni, de aktuálisabb mielőbb.

December 6. Péntek

Jön az igazi Mikulás, Joulupukki a Vörösmarty térre, de ha önt ez nem hozza lázba, viszont szívesen megnézné a IV. Creative Arts Fair - Iparművész Vásárt, akkor nosza! Nem nagyon kell rohanni, mert három napos a rendezvény, amin méregdrágán juthat érdekességekhez, ráadásul még nyolcszáz forint belépőt is fizetnie kell érte, de trendi. Ötleteket meríteni például egyáltalán nem rossz. Ha a Mikulást és a vásárt is inkább popos zúzásra cserélné, akkor még mindig mehet az A38-ra, ahol a Fingathinget, előtte pedig Jon Kennedyt hallgathatja élőben.

1465724 699798376704874 973954862 o
IV. Creative Arts Fair / Facebook

December 7. Szombat

Annyira karácsonyodunk, hogy ma nemcsak Caramel fog fellépni a fővárosban, de Korda életműkoncert is lesz. Mivel utóbbi (Klárikájával kiegészülve, nyilván) nem egy koszos sátorban, hanem a Syma Csarnokban fog fellépni, aligha bizonyul majd olyan mókás eseménynek, mint amikor fesztiválozik, de így ünnepek előtt azért átmelengetheti a szívét az erre fogékonyaknak. Utána igyon sokat, mondjuk valamelyik trendi helyen a Széchenyi téren, vagy a Fogasházban, ahol ma a Deck Attack adja a talpalávalót.

December 8. Vasárnap

Vasárnap jó csak igazán megőrülni, amire ezen a héten leginkább az A38 biztosít lehetőséget, hiszen elhozza nekünk a Lydia Lunch`s Retrovirus-t. Azt mondják, hogy a totálisan bolond énekesnő és legújabb formációja a 80-as évek New Yorkját és a ma Berlinjét ötvözi szédületes műsorában, de Lydia Lunch eleve van akkora jelenség, hogy érdemes elmenni megnézni, pláne, mivel eddig még nem is lépett fel Budapesten.

December 9. Hétfő

Ha önt is szentimentálissá teszi a december, akkor nyugodtan menjen ma este a Müpába, ahol héttől a Megáll az idő-t vetítik. Viszont amennyiben ennél pörgősebb estére vágyik, akkor a Budapest Music Centerben a helye, ahol ma este tartják a Roland Bárzongorista Gálaestet, ez egyszer egészen biztosan, hogy érdekes, hátha pont ma jött el a napja!

December 10. Kedd

Ma Morcheeba koncert lesz a Pecsában, szóval, ha élőben akarja hallani, hogy nem egy nap alatt építették Rómát, akkor ez lesz a tökeletes programja ma estére. Persze a koncert nyilván inkább az új albumukról, a Head Up High-ról szól, de azért csak felcsendülnek régi számok is, ilyesmik:

December 11. Szerda

Most, hogy túl vagyunk a Mikulás okozta első sokkon, a legjobb, ha munka után szépen beülünk egy moziba, már ha nem az otthoni nyugit szereti, miközben a Discovery Science űrkutatással foglalkozó programját nézi (mondjuk, nagyjából ismétlés mind). Szóval, ha mozi, akkor legyen a Portugál Filmnapok, ami amúgy tegnap kezdődött a Művész moziban. Ma João Nuno Pinto Amerika című filmjét adják, ami egy nőről szól, aki volt férjét útlevél-hamisítási üzletbe rángatja.

Oszd meg másokkal is!
Mustra