Hidegzuhany, kinetikus szobrok és a Ribiséta

Szeptember 12. Csütörtök

Iva Bittová a New Yorkban élő cseh énekes-hegedűs lép fel ma este a Müpában. A klasszikus és a kortárs zene, a jazz és az avantgárd, a rock és a népzene színterein egyaránt otthonos művésznő utoljára két éve lépett fel hazánkban, ám utolsó budapesti koncertjén a gitáros Vladimir Václavek volt partnere. Most egyedül érkezik idén megjelent, Iva Bittová című albumával.

Szeptember 13. Péntek

Mi másból is látszódna, hogy beköszöntött az ősz, ha nem abból, hogy ma péntek tizenharmadika van? Ez az apróság persze senkinek ne szegje kedvét, hiszen a plafon a négy fal között is a fejünkre szakadhat. Menjen el inkább a Crosstalk Video Art Fesztiválra a Toldi moziba, ahol a “hosszú”, az “archív” és a “külföldi” videó szelekció várja közönségét.

crosstalk

Szeptember 14. Szombat

Bízzunk benne, hogy nem lesz ma nagyon rossz idő, mert egy csomó kültéri programot ajánlunk. Elsőnek rögtön itt van az ingyenes családi nap a Jókai-kertben, ahol többek közt megérthetjük, mi ihlette a természetszerető és ismerő írót regényei megírására. Ha ez nem elégítené ki a vágyainkat, akkor sincs nagy baj, hiszen ott a RibiSéta, ami a nemzetközi SlutWalk mozgalom részeként idén harmadjára forgatja fel egy délutánra Budapest belvárosának utcáit, hogy felhívja a figyelmet társadalmunk kóros beidegződéseire a nemi erőszak kérdésével kapcsolatban. Buli is van utána, de piát és kaját vinni kell.

Szeptember 15. Vasárnap

Menjen múzeumba, hogy kiheverje a szombat éjszakát, erre remek alkalmat nyújt a Ponton Galériában szeptember 28-ig látogatható Piotr Bozyk lengyel művész-designer kiállítása. A kiállításon szereplő 14 mozgó szobrot 14 zenei reflexió egészíti ki, nézze meg, mit tud, az eredetileg ipari formatervezőből lett kinetikus szobrászművész.

1240575 526317234103723 422214449 n
Ponton Galéria / Facebook

Szeptember 16. Hétfő

Erre a programra izgul a héten minden budapesti: Vákuum, Hidegzuhany, Sorbonne Sexual lépnek fel ugyanis a Gödörben, hogy boldoggá tegyenek minden hazai egyetemistát, ki más járhatna a hét első munkanapján koncertre?

Szeptember 17. Kedd

Jajj, kezdődnek a BME Napok, minden 11. kerületi lakos rettegjen, na jó, Kelenföldön már nem kell. Ha ön nem részegen egyedül ordítozni és rongálni tudó egyetemista, akkor hallgasson japán pop-punkot, azaz a Shonen Knife-t a Dürer-kertben. A japánok tuti kortalanok, ezek a lányok ugyais már harminc éve zenélnek, de alig néznek többnek, mint 29. Rajtuk kívül még a Bankrupt és a the Cathouse is fellép, a csajok pedig ilyen zenét tolnak:

Szeptember 18. Szerda

Ma kezdődik az L1danceFest, amiről már mi is írtunk, amikor interjút készítettünk a főszervező Ladjánszki Márta táncművésszel. A fesztivál azért is különösen érdekes, mert azt ígérik, igyekeznek az abszolút kívülállókkal is megértetni a kortárs táncot, már ha ez lehetséges egyáltalán mindenféle képzés nélkül. Mi bízunk benne, hogy igen, és hogy honlapjukon önök is találnak megfelelő programot az ötnapos fesztivál alatt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek