no

Még a Mikulás is piacra menne a héten

December 6. Csütörtök

Ma jön a Mikulás, akinek érkezésével hivatalosan is megnyithatjuk a szeretet ünnepének szánt, ám szeretetet csak nyomokban tartalmazó ünnepsorozatot, a karácsonyt. Persze simán előfordulhat, hogy nem viseltetünk ilyen utálatosan a dolgok iránt, és akkor most örülünk, talán meg is ajándékozzuk egymást. Na jó, a gyerekeinket. Miután (vagy mielőtt) ez megtörténik, elugorhatunk a második Street Food Show-ra, ami kilencedikéig várja a Hold utcai Vásárcsarnokba érkezőket. A szervezők új szereplőket és szezonális ételeket ígérnek nagy mennyiségben, és persze igazi piaci hangulatot, ahol még a karácsonyi bevásárlást is el lehet intézni.

streeet

December 7. Péntek

Mielőtt belehúznánk a hétvégi, Mikulás ürügyén tartott házi- (vagy nem házi) bulikba, higgyük el, hogy lehetne jobb is a világ, és nézzük meg, mit tudhat az Átláccó Fesztivál. Az A38-on, a Korrupcióellenes Világnap ürügyén tartott eseményen állítólag az is kiderül, hogy akár már egy mobil alkalmazással is lehet tenni a korrupció ellen. Mindez még a Balkán Fanatik koncertje előtt zajlik, mindenfajta korrupció lehetősége nélkül, ingyen.

December 7. Péntek +1

Ha viszont pont a város másik végén lakunk, és emberekre meg playback-haknikra vágyunk, akkor erre is van lehetőség, hiszen újranyit a Pólus Center. Azt állítják, hogy ennek nagy nagy örömére minden idők nyitóbuliját fogják tartani, ígérnek Tóth Gabit meg Király Viktort és Lindát, LED-falakat, színházi díszleteket, meg persze Mikulást is.

471846 459263854083671 701974757 o

December 8. Szombat

Ma kezdődik és tizenhatodikáig tart a Negyed6negyed7 Fesztivál, amit a hatodik és a hetedik kerület közösen szervez Hanuka alkalmából. A Klauzál téren idén cserepiac és képzőművészeti installációk, performanszok, kisiparosok nyílt napja, valamint kiállítások és felolvasóestek is várják a kultúrára ácsingózókat.

December 9. Vasárnap

A Pinceszínházban Ternyák Zoltán színművészre emlékezik az Éjszakai Színház. December nyolcadikán egy emlékkiállítást lehet megnézni a tragikus sorsú színészről, ma pedig zenés gálaestet adnak a huszadik születésnapját ünneplő Éjszakai Színház jelenlegi és egykori színészei. Az Éjszakai Színház mellesleg 1995 óta a Pinceszínházban üzemel.

pince

December 10. Hétfő

Emberjogi Világnapot ül a Föld nevű bolygó, érdemes hát elnézni az Amnesty International Magyarország rendezvényeire, délután fél hattól várják az érdeklődőket. Levetítik a Csak a szél című filmet, majd lesz beszélgetés Fliegauf Bence, rendezővel. A Gödörben ezenfelül civil évértékelőt tartanak különböző emberjogi szervezetek, majd koncertek teszik fel a pontot arra a civil i-re. Amúgy a buli elvileg csak éjfélig tart, ha esetleg valaki a másnapi meló miatt izgulna.

December 11. Kedd

A Corvin mozi méltán emlékezik Jimi Hendrix hetvenedik szülinapjáról, hiszen elhozta hozzánk a legendás gitárosnak az Omniverse Vision és az Experience Hendrix által idén novemberben bemutatott 1969-es woodstocki koncertfilmjét. A koncert most először teljes egészében, újrakeverten, 5.1 dolby surround hangzással kerül a Hendrix rajongó közönség elé.

corvin

December 12. Szerda

Ez már a harmadik, egyben utolsó napja, a Spiritusz Minifesztnek, ráadásul hét közepe is van, de így karácsony és a céges bulik közeledtével, kit izgat mindez. Szóval, ez ősz óta a második minifesztivál, az első találkozó a Rohamban címet kapta, a Spiritusz összművészeti fesztiválon irodalmi folyóiratok, zenészek, írók, költők, és performerek vesznek részt, de lesz felolvasás, kiállítás, és playbackdiszkó is. Mennyire valószínű, hogy elmegy?

Mustra