Csokival, piaccal, tenisszel startol az Advent

November 29. Csütörtök

Ma van a huszonkettedik Műgyűjtők éjszakája, öttől éjfélig kiállításmegnyitók, tárlatvezetések, ékszer- és iparművészeti bemutatók, koncertek várják az érdeklődőket a Falk Miksa utcába. Buli is lesz: a Pintér Galéria szocreál kiállítása kapcsán szocreál diszkót ígér, remélhetőleg nem csasztuskákkal. A programok ingyenesek, a kiállítók között láthatók Hur Kyung-Ae, Kallos Pál és Litkey György munkái. Zenés partit is ígérnek a szervezők, ha esetleg...

mugyujt

November 30. Péntek

Lassan tényleg jön az igazi tél, üljünk hát be a Toldiba, és nézzük meg bátran Faur Anna Zalánék című filmjét, a bemutatót követően Puszi koncert lesz, és a hajnalig tartó bulin Dj. Tihoztok gyártja a muzsikát. Ha ez valamiért mégse, akkor még mindig elmehet a Gödörbe, hiszen újra nyit a klub, igaz új helyen, a Király utcai Central Passage-ban, ahol egész hétvégén ennek fognak örülni, ma például a Žagarral.

December 1. Szombat

Ha nem a Cinema Hall szülinapi bulijára megy, akkor ön elmúlt huszonöt éves, talán ajánlhatjuk, hogy nézzen inkább körbe az Adventi Csokodáléfesztiválon Kőbányán. A fesztivál három napos, és tizenöt ország vendéglátóipari tanulói várják kiállításukkal az éhes vendégeket. Amatőr szakácsok is indulhatnak kreációikkal, mivel lesz sütemény verseny is, bármit is jelentsen ez.

csoki

December 2. Vasárnap

Ha el akarja kerülni az ideges karácsonyi kapkodást, akkor önnek az Adventi Prop Club piacon a helye az Ötkertben, ahova, ha időben jelentkezik még megunt cuccait is kiviheti. Decemberben négy hétvégén is lesz piac, közben buli, hátha itt nagyobb az esély ráakadni valami igazán jó ajándékra, mint a plázákban.

December 3. Hétfő

Koncertre invitáljuk a Heti Kimenő olvasóit, tehát ha nem kívánja otthon várni gőzerővel a Mikulást, akkor menjen le az A38-ra, ahol ma este a női manu Chao, azaz Rupa Marya ad koncertet. A Rupa & The April Fishes már többször fellépett hazánkban, ma októberben megjelent Build című albumjukat mutatják be.

December 4. Kedd

Kivételesen a tenisz szerelemesinek is ajánlunk programot, és ez azért fordulhat elő, mert a Papp László Sportarénában ezen a napon tartják az ötödik Tennis Classics elnevezésű rendezvényt. Ez elméletileg azzal járna, hogy a múlt nagy teniszezői összecsapnak, de idén (amúgy nem először) a jelen sztárjai is képviseltetik magukat, aminek még a borsos árak mellett is örülhetnek a rajongóik. (3900 -14900 Ft, ifjúsági jegyek 50% kedvezménnyel) Az idei Tennis Classics nevei: Taróczy Balázs, Carlos Moya, Mansour Bahrami, Mark Phillippoussis, Gilles Simon és egy meglepetésvendég, akit szupersztárként emlegetnek. Ha elmegy rá, tolja ötösig!

December 5. Szerda

Everlast érkezik ma a Dürer-kertbe, aminek nyilván nagyon örülnek a keleti-parti hip-hop rajongói. Tartott már hazánkban koncertet a dalszerző-producer a Hegyalja Fesztivál, ez most - inkább a hely természetéből adódóan - klubkoncert lesz, ahová már 4500 forintért be lehet jutni. Irány tehát a Dürer-kert, ha nem akarunk lemaradni a rapper színvonalasnak várt produkciójáról.

Érdekességek