A 10 legvonzóbb magyar férfi

Legutóbb a 10 legdögösebb meleg férfival borzoltuk a kedélyeket, vigasz gyanánt most összeállítottuk azt a listát, amin tíz, nők számára is elérhető férfi szerepel. Ráadásul még magyarok is, bármikor összefuthatunk velük akár a metrón is, vagy legalábbis felolvasóesten, koncerten, színházban. Szavazzon, ön szerint melyikük a legvonzóbb magyar férfi?

Nagy Zsolt és Csányi Sándor
Nagy Zsolt és Csányi Sándor

Alföldi Róbert

01
Huszti István

A 44 éves Alföldi Jászai Mari-díjas színész, rendező, műsorvezető, egykori Heti hetes-tag a Nemzeti Színház igazgatója. A Teljes napfogyatkozásban Arthur Rimbaud-t játszó Leonardo DiCapriót, a Vészhelyzetben John Cartert alakító Noah Wyle-t szinkronizálta. Rendezőként már minden műfajban kipróbálta magát: rendezett musicalt az Operettszínházban, operettet Szegeden, operát, bábjátékot a Budapest Bábszínházban, ír táncshow-t a Tháliában, divatbemutatót és még videoklipet is. Hobbija a festészet, első önálló kiállítása 1999-ben nyílt. Festményei olyan kelendőnek bizonyultak, hogy egészen 2005-ig minden évben egyéni kiállításon mutatta be azokat. 2006. március 1-jétől 2008. február 28-ig a Bárka Színház igazgatója volt, 2008. július 1-jétől a Nemzeti Színház igazgatója. 2007-ben felkérték A Társulat című szereposztó műsor zsűrijébe, ahol a művészeti vezetőként szerepelt. 2010 őszén nagy port kavart Závada Pál Magyar ünnep című darabjának bemutatója, melyet Alföldi rendezett. A rendkívül termékeny művész kisugárzásával, hangjával és kiállásával nagyon sok rajongót hozott a konyhára, ami nem is csoda.

 

Csányi Sándor

csányi1
Valuska Gábor

A 36 éves, Súgó Csiga díjas színészt először talán az Uristen@menny.hu című kisjátékfilmben láthattuk, amelyben a tolvaj szerepét játszotta. Csányi gyermekkora óta színésznek készült. Érettségi után a kaposvári Csiky Gergely Színházban segédszínészkedett. 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Krétakör Színház tagja lett. 2002-től a Radnóti Miklós Színház tagja. Pokorny Lia exférje azonban 2004-ben a Kontrollal robbant be a köztudatba, az itt nyújtott alakításáért akkor megkapta a Legjobb Színész díját a filmkritikusoktól, ahogy aztán az azévi Súgó Csiga díjat is. Bár akkor még nem tartott a hivatásos hősszerelmes skatulyájától, a következő években csupa ilyen szerepet játszott az Állítsátok meg Terézanyut, az S.O.S. Szerelem, a Csak szex és más semmi című filmekben, amivel végleg belopta magát a nők szívébe. 2005-ben a 36. Magyar Filmszemlén a Legjobb Epizódszínész díját, ugyanebben az évben megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2009-ben Radnóti Színház díjjal tűntették ki, 2011-ben a Vidor Fesztviálon Pulcinella-díjjal jutalmazták A Főfőnökben nyújtott alakításáért.

 

Fenyő Iván

09-fenyoivan-IMG 7654
Szécsi István

A 178 cm magas Fenyő 1979-ben született Budapesten. 2003-ban diplomázott a Színház- és Filmművészetin. Diplomamunkáját Anthony Hopkinsról írta. Tanulmányai után a Katona József Színházhoz szerződött, jelenleg szabadúszó. Később inkább a filmes szakma felé fordult. 2005-ben Sam Mendes Oscar-díjas amerikai rendező háborús filmjében, a Bőrnyakúakban Jake Gyllenhaal és Jamie Fox mellett Fenyő Pinko tengerészgyalogost alakította, a forgatás kedvéért egyhetes katonai kiképzésen vett részt, ahol ugyanazokat a feladatokat kellett megcsinálnia, mint az Irakban szolgáló katonáknak. Ha valaki nem szeretett volna bele a 2002-es Magyar szépség című filmben nyújtott alakításáért, akkor a 2009-ben a Made in Hungariaban általa alakított Röné vehette le a lábáról. Ismertebb szerepei: Pinko a már említett Bőrnyakúakban 2005-ben, 2006-ban Tamást alakította a Kútfejekben, 2006-ban Szabó Karcsit a menthetetlenül bárgyúra sikeredett Szabadság, szerelemben, 2007-ben Tomit az S.O.S szerelem! című filmben, amiről talán jobb, ha hallgatunk, de 2009-ben ellensúlyozta ezt a csibész Röné eljátszásával a Made in Hungáriában, aki csak "káder bulákat dug".

 

Fliegauf Bence

01
Barakonyi Szabolcs

Fliegauf Benedek 1974-ben született Budapesten. Rendezőként és forgatókönyvíróként keresi a kenyérre valót. Jelenleg a Fliegauf Bence nevet használja. A fiatal rendező 2001-től soha nem távozott üres kézzel a Magyar Filmszemléről, munkássága azonban a külföldi neves filmfesztiválokon is ismertté és elismertté tette. 2003-ban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a Rengeteg című filmjéért Wolfgang Staudte-díjjal (a legjobb első filmért járó díjjal) jutalmazták. A Dealer című filmdrámájáért 2004-ben elnyerte a a Berlini Újság olvasóinak különdíját. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét 2007-ben vehette át, majd 2012-ben a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Csak a szél című filmjéért az Amnesty International emberi jogi csoport német szervezetének díját és a zsűri nagydíját, az Ezüstmedvét is hazahozhatta. Fliegauf Tarr Béla után a második magyar rendező, aki ezt a díjat elnyeri a Berlinalén.

 

Hajós András

BBF 9290 Retus HajosAndras
Bársony Bence

Hajós 1969-ben Budapesten született, a média reneszánsz embere: szociológus, énekes, dalszerző, humorista. 2009-ben elnyerte a Déri János-díjat, de már 2003 óta ismerik a tévénézők. Az elmúlt közel 10 év alatt megfordult már a TV2-nél, a Viasat3-nál, egy hajtűkanyarral végül az RTL Klub Heti hetes című közéleti műsorában kötött ki, most pedig a Csillag születik 4. szériájában is láthattuk a zsűri tagjaként. A tévés szereplések mellett zenekarára, az 1993-ban alakult Emil.RuleZ!-re is jut ideje, most dolgoznak egy új albumon. Ahogyan az az idén áprilisban készült riportunkból is kiderült, hiába szerepel Hajós András majdnem 10 éve a tévében, rádióban, mégsem állandó szereplője a bulvársajtónak. A politika már régóta érdekli, ahogyan a zene is. A Heti hetes című műsor számára egyfajta fórum, ahol őszintén elmondhatja a véleményét mindenkiről, az Emil.RuleZ! pedig egy olyan hobbi, ahol másik szenvedélyének, a zenének élhet.

 

Kolovratnik Krisztián

IMG 3485
Nagy Attila

Kolovratnik 1977-ben Budapesten született. Színészként és szinkronszínészként dolgozik. 1996–2000 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2000-től a Vígszínház tagja lett. Kolovratnik amellett, hogy a  magyar mellett folyékonyan beszél angolul, németül és spanyolul, játszik zongorán, gitáron és tangóharmonikán, sőt zeneszerzéssel is foglalkozik. Mindemellett a magyar MTV hivatalos szinkronhangja is. Milyen filmekben láthattuk? Többek között a a 2004-es Morfium című filmdrámában, Fenyő Ivánhoz hasonlóan ő is szerepelt a Szabadság, szerelem című filmben, 2006-ban a Pirkadat, 2008-ban a Pánik, majd ugyanabban az évben az Eszter hagyatéka című filmekben is szerepelt. Kolovratnik a sorozatokat sem vetette meg, szerepelt a Szomszédokban, Kern András és Udvaros Dorottya mellett a Kávéházban, majd a a Sas Tamás által rendezett Presszó című tévés sorozatban is. Szinkronszínészként a Szívek szállodájából, vagy a Ki vagy, doki?-ból ismerhetjük hangját, ami annyira kellemes, hogy akkor is felkerült volna tízes listánkra, ha három keze van.

 

Kiss Tibor

DSC 6999 8
Takács Fanni

Kiss Tibor 1971-ben született Dunaújvárosban. A már több, mint 20 éves Quimby frontembere képzőművészként és dalszövegíróként is működik. Kiss eredetileg képzőművész akart lenni, 16 éves kora körül kezdett a zenével komolyabban foglalkozni. A gitározást autodidakta módon művelte, a dunaújvárosi Münnich Ferenc Gimnázium Október nevű rockzenekarában játszott többek között bátyjával, Kiss Endrével és Varga Liviusszal. 1991-ben megalapították a Quimby együttest, 1997-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, festészettel is foglalkozik. Drogproblémáiból 2003-ban Komlón egy pszichoterápiás csoportban épült fel. Képzőművészként a Budai Gyermekkórházban a művészetterápiás csoport tagjait segíti. 2006-ban Artisjus-díjjal tüntették ki, 2010-ben megkapta a  Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2007-ben jelent meg Ventilátor Blues című könyve.

 

Nagy Ervin

02
MTI

Nagy Ervin 1976-ban Kiss Tibihez hasonlóan szintén Dunaújvárosban született. A Jászai Mari-díjas magyar színész szülei elsőosztályú sportolók voltak, így Nagy sporttagozatos iskolába járt, ahol négytusában még bajnokságot is nyert. Tizenhat évesen került Budapestre, a középiskolát itt fejezte be. 1999-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Katona József Színház szerződtette. Sokoldalú művész, prózai színészként és énekes szerepekben is helyt áll. A Színházi Adattár szerint eddig több mint 56 bemutatója volt már. Játszott Bozsik Yvette táncjátékaiban, a Táp Színházban is. Ismertebb filmes szerepei: Ámbár tanár úr Koltai Róberttel, az 1999-es Mudruczó Kornél által rendezett Nincsen nekem vágyam semmi, Kossuth Lajost alakította a 2002-es óriásköltségvetésű A Hídemberben, morcos hősszerelmest Hámori Gabi oldalán az Állítsátok meg Terézanyut! című vígjátékban, 2006-ben Jablonczayt alakította a Régimódi történet című tévéjátékban. 2004-ben egy egész ország szembesülhetett a fenekével Török Ferenc Szezon című filmje plakátjaként, 2009-ben pedig házasságszédelgő főhőst játszott Goda Krisztina Kaméleonjában. Nagy Ervint a többi top 10-es férfihoz hasonlóan számos díjat zsebelt be az évek folyamán. 2002-ben megnyert A legjobb 30 év alatti, férfi színész díját, kapott Máthé Erzsi-, Súgó Csiga díjat, a 35. Magyar Filmszemlén A legjobb mellékszereplőnek járó díjat vihette haza. Idén megkapta az igen nagy elismerésnek számító Jászai Mari-díjat, és még Dunaújváros díszpolgári címét is megkapta.

 

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt

Nagy 1976-ban született. Dolgozott a Krétakör tagjaként, majd a Vígszínházban is játszott, és Mundruczó Kornéllal sokat dolgozott együtt. 2011 szeptemberében a Nemzeti Színházhoz szerződött.  Antal Nimród Kontroll című filmjének Csányi Sándor mellett ő a másik legjellegzetesebb karaktere, Novák Erik Zuhanórepülésének főszerepében is emlékezeteset alakított. „2008-ban az 58. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál „Shooting Star” programjának meghívott résztvevője volt” – olvashatjuk a Nagy honlapján. Fontosabb díjai: Legjobb színész díja 2003-ban a Rijekai Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Legjobb mellékszereplő díja (a Kontrollban)  2004-ben, Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje 2007-ben.

 

Závada Péter

závada
E357

A névegyezés nem véletlen, a fiatal író Závada Pál fia 1982-ben született Budapesten. Az ELTE angol-olasz szakán diplomázott. Hónapokig élt Kaliforniában, Rómában majd Párizsban, dolgozott nyelvtanárként és reklámszövegíróként. Kamaszkorától az Akkezdet Phiai tagja. 2009 óta publikál verseket. Áprilisban a Könyvesblogon megjelent interjúban feltették a kérdést, hogyan fér meg benne „Újonc Péter rapper” és „Závada Péter költő” személyisége. Szerencsére jól: „Tök jól megférnek, noha a rapzene és a versírás nagyon más ahhoz képest, amennyire hasonlónak láttam ezt fiatalabb koromban. A verselés belső elmélyülésében az a legizgalmasabb, hogy senkitől nem függ az ember: egy teljesen önreflexív folyamat, magadnak csinálod. A rapzenében a felületen élünk, kifelé. Senkinek nem kell megfelelni. A rapszöveg a zene ritmusára íródik, a vers a szöveg belső lüktetésére hagyatkozik. Míg a rapben megteheted, hogy öncélúan dobálod a rímeket, a versben ez nem szerencsés. A jelenlegi költői trendek nem kedveznek a rímnek. Sokan azt gondolják róla, hogy csak mankó, én azt remélem, hogy a játékra való igény minden költőben ott van."

 

Ön szerint ki a legdögösebb magyar férfi?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek