Tűzz ki egy célt, és mi segítünk elérni!

Olvasási idő kb. 3 perc

Megfogadtad, hogy 2018 lesz az az év, amikor nem csak álmodozol róla, de végre teszel is a céljaid megvalósításáért? Ha van köztük olyan, amire elég hat hónap, jelentkezz és mesélj, mit és miért szeretnél elérni, segítünk!

Három szerencsés olvasónknak szakmai segítséget, anyagi támogatást nyújtunk céljaik eléréséhez. Bármiről lehet szó: akár egy komolyabb életmódváltásról, egy félmaraton sikeres teljesítéséről, valamilyen jótékonysági akcióról, vagy egy teljesen új dolog megtanulásáról – nekem például ilyen lesz az, hogy megtanulom a családfakutatás módszertanát és az őseim nyomába eredek. 

Az egyetlen feltétel, hogy a kitűzött célt vállalják a világ előtt is, és az odáig vezető útról készíthessünk cikkeket, videókat. Hogy miért? Mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy messze nem a céljaink konkrét elérése a legizgalmasabb ami történhet velünk, hanem az út, ami odáig elvezet. Igen, tudom, óriási közhely, de akkor is így van. És erre tényleg csak akkor érez rá igazán az ember, amikor a saját bőrén tapasztalja meg a dolgot.

Amikor két éve elhatároztam, hogy formába hozom magam, eleinte semmi más cél nem lebegett a szemem előtt, csak az a mínusz 10-15 kiló. Mostanra tényleg kevesebbet mutat a mérleg, de idő közben kiderült, hogy egyáltalán nem ez a legfontosabb, amit nyertem azzal, hogy ezt a célt kitűztem magam elé. Hanem az, ahogyan idő közben őszintén megszerettem a mozgást, új hobbit, új szokásokat, új barátságokat köszönhetek a megváltozott életmódomnak.

Csak egy példa a sok közül, amire út közben éreztem rá: mióta belevágtam az életmódváltásba, megnőtt az önbizalmam, bátrabban próbálok ki új dolgokat. És ennek egyáltalán nem ahhoz van köze, hogy hány kilót mutat végül a mérleg. Hanem ahhoz, hogy a célomért dolgozva megtanultam, hogy ha valami esetleg elsőre nehezen megy, az még nem jelenti azt, hogy béna lennék, és soha nem is fog sikerülni. Egyszerűen csak gyakorolni kell, és menni fog. Ilyen volt a futás is, amiről meg voltam győződve, hogy nem az én sportom – aztán néhány hónap kemény munkával csak eljutottam a félmaratonig.

És persze ebben az esetben sem az volt a legfontosabb, hogy nulla, – majd öt, majd tíz – kilométer helyett egyszer csak ment a huszonegy is. Hanem az, hogy mennyire sokat tanultam magamról közben, és hogy végül a legnagyobb mélypontokon sem adtam fel. Megtanultam önmagamat legyőzni, sőt, a saját erőfeszítéseim miatt megtanultam jobban értékelni mások eredményeit is.

Most rajtad a sor! Tűzz ki egy célt, kezdj tenni érte – és ha néhány hónap múlva visszatekintesz, meg fogsz lepődni, hogy a legapróbb lépések is mekkora változásokat tudnak elindítani. Egyszerűen csak el kell kezdened. Nem "majd holnap", hanem most azonnal.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek