plus-size-leadMiután a smink nélkül szereplő színésznőkről és modellekről minden bőrt lehúztak már a divatlapok, idén új trend kezdődik: a plus size modellek hódítanak.

cikk-tipus-altalanos

A 2009-es év divatszemléletét befolyásolta a francia ELLE áprilisi száma, amelyben többek közt Monica Belucci, Sophie Marceau és Eva Herzigova szerepelt smink nélkül. A megjelenés olyan sikeres volt, hogy számos más magazin is igyekezett hasznot húzni a smink nélkül szerepeltetett ikonjaiból. Többek közt a magyar ELLE-ből megismerhettük, milyen lehet Gryllus Dorka vagy Hámori Gabriella arca vasárnap délelőtt. 
 

plus-size-modellek


Mielőtt azonban a sminkeseket a munkájuk elvesztése miatt elérte volna a válság, máris új trend alakult ki: a plus size modellekre irányult a figyelem. A V magazin az úgynevezett hétköznapi, átlagos nőnek szentelte a januári számát, a divatanyagban olyan plus size modellek szerepelnek felöltözve, és meztelenül, mint például Crystal Renn vagy a burleszk táncosnő, Miss Dirty Martini. A magazin valószínűleg nem vállalt nagy kockázatot ezzel, tavaly ugyanis az őszi londoni divathéten Mark Fast kanadai divattervező 42-es ruhaméretet viselő modelleket alkalmazott, és ezzel övé lett emiatt az egyik legemlékezetesebb show. 

Karl Lagerfeld lelkesen nyilatkozott a plus size modellek megjelentetéséről, szerinte a hétköznapi nők lelkére jó hatással lehet, ha azt látják, mennyire szép fotók készültek nem tökéletes testű nőkről. A különös csak az, hogy ha a 40-es, 42-es méretű, harmonikus arcú nőkről megfelelő ruhában, szép sminkkel, jó világítással erősen stilizált fotókat készítenek, az nem hétköznapi és nem átlagos. 

 

cikk-tipus-linkek

 

Blogmustra