18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A vibrátor már a férfiak körében sem számít tabunak

Berényi Bianka
GettyImages-513786901

A vibrátorok használata ma már egyáltalán nem tabu, sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a kis segédeszközök – és nem csak a nők körében.

A szexualitás kérdéskörében ma már olyan dolgok is alapvetőnek számítanak, amelyek régen inkább a tabu kategóriába tartoztak. Ilyen a maszturbáció vagy a vibrátorhasználat is. A „rezgő álomgyár” óriási üzlet; ha megnézzük a piacot, Gwyneth Paltrowtól Demi Lovatóig rengeteg hollywoodi sztár dobott piacra saját márkás vibrátort. 

Napjainkban tehát nagyon könnyen hozzá lehet férni ehhez a szexuális játékszerhez, ami bizonyosan hozzájárult népszerűségének növekedéséhez. Az 1800-as években a vibrátor még orvosi segédeszköznek számított, amit a nők hisztériájának kezelésére használtak. De miután rengeteg nőnél bevált a „gyógymód”, őrületes népszerűségre tett szert.

Már az ókorban is használtak kezdetleges vibrátort

Az emberi szexualitás az elmúlt néhány évtizedben sokkal hangsúlyosabbá vált a modern kultúrában, és ahogy a téma egyre kevésbé lett tabu, úgy vált sok hozzá kapcsolódó dolog is természetessé. A szexuális játékok a szexuális élmény szerves részét képezték már az ókori Római Birodalomban, és azon túl is. Manapság azonban számtalan különféle lehetőség áll rendelkezésre, a kizárólag felnőttboltokban kapható csúcskategóriás eszközöktől az olcsó vibrációs gyűrűkig, valamint a drogériákban és szupermarketekben kapható személyes örömmasszírozókig.

„A vibrátor használata pozitívabb szexuális funkcióval jár mind a nők, mind a férfiak esetében, idetartozik például a nagyobb vágy, izgalom és a könnyebb orgazmus” – mondta Dr. Debby Herbenick, az Indiana Egyetem kutatója és a Sex Made Easy című könyv szerzője a CNN-nek. „Ezt a legtöbb nő és férfi is pozitívan értékeli az Egyesült Államokban, már nem létezik az a megbélyegzés, amelyet évtizedekkel ezelőtt az emberek a szexuális játékok használatához társítottak.”

A férfiak körében sem tabu

Herbenick kifejtette, hogy az Egyesült Államokban a férfiak és nők közel fele használt már legalább egyszer vibrátort. Az internetnek jelentős szerepe van a szexjátékok használatának növekedésében. Sokan félénkek vagy zavarba jönnek, amikor intim eszközöket vásárolnának a helyi drogériában. Ezen probléma kiküszöbölésére 

ma már mindent megrendelhetünk online, az élvezeti óvszertől kezdve a vibrátorig, és más olyan tárgyakig, amelyeket arra terveztek, hogy nemi élvezetet nyújtsanak.

„Szerencsére a legtöbb férfit nem ijesztik meg a vibrátorok” – magyarázza Herbenick. „Néhány férfi aggódik amiatt, hogy partnere a vibrátort részesíti előnyben, de a legtöbben már nem érzik ezt zavarónak.”

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek