18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem vagy rosszabb szerető attól, ha vibrátort is használtok szex közben

Ha a szex nyomással és elvárásokkal keveredik, abból nem sok jó lesz. Ha a szex során az orgazmus elérését tűzzük ki célul, az könnyen tönkreteszi az egész együttlétet.

Ami a nők orgazmusát illeti, kutatások eredményei szerint nemcsak a férfiak, de a nők többsége is úgy gondolja, hogy a partnere felelőssége, hogy eljusson a csúcsra. A férfiak nagy része kifejezetten abban méri a teljesítményét, hogy szex közben sikerül-e orgazmust okoznia a partnerének.

Tovább fokozza a férfiasság érzését, ha a nők behatolás során vagy a csikló kézzel vagy orálisan történő ingerlése hatására élveznek el: a vibrátorral elért orgazmus hatására a férfiak kevésbé elégedettek a teljesítményükkel.

Vibrátorok férfiak helyett?

Úgy tűnik tehát, hogy a férfiak férfiasabbnak érzik magukat, amikor a partnerüknek a saját testükkel (a péniszükkel, a kezükkel vagy a szájukkal) okoznak örömet, mint amikor egy segédeszköz használatával érik el ugyanezt. Ez pedig összhangban áll azzal az elmélettel, miszerint a férfiak a nők szexuális élvezete alapján határozzák meg, hogy milyen a technikájuk és mennyire jó szeretők.

Ettől lenne férfias?
Ettől lenne férfias?Adene Sanchez / Getty Images Hungary

De valóban ekkora hatásuk lenne a vibrátorokkal kapcsolatos előítéleteknek és félreértéseknek? Sokak szerint az ilyen eszközök helyettesítik a férfiakat a szex során, így a legtöbb férfi, akinek a partnere vibrátor segítségével élvez el, úgy érzi, hogy rosszul teljesít. A valóság ezzel szemben az, hogy több tanulmány eredménye szerint is jobb egészségi állapotnak örvendenek azok a férfiak és nők, akik rendszeresen használnak vibrátort. A tudomány tehát egyetért azzal, amit a legtöbb orvos és terapeuta vall: nevezetesen, hogy a vibrátor használata gyakori, és olyan pozitív következményekkel jár, mint a nagyobb szexuális élvezet és a könnyebben elérhető orgazmus. Mindemellett pedig ritkán jár együtt kellemetlen mellékhatásokkal.

Ugyanebből a tanulmányból derül ki az is, hogy a nők szexuális elégedettsége nagymértékben függ attól, hogy férfi partnerük támogatja-e a vibrátor használatát. Azoknak a férfiaknak pedig, akik bevonják a vibrátort a nőkkel való együttlétükbe, javul az erekciójuk, a szexszel való elégedettségük, de az orgazmusuk is.

Az eredmények arra engednek következtetni, hogy szuper lenne, ha engednénk a nyomásból, miszerint a nők orgazmusa kizárólag a férfiakon múlik, nyitottabban állnánk egymáshoz, és leszámolnánk a vibrátorok használatát övező tabukkal. Hidd el, neked is jobb lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra