Szex a Bibliában – igen, erre is kapsz iránymutatást a könyvek könyvéből!

GettyImages-1365725559

Meglepő lenne, ha éppen a szexuális életre vonatkozóan ne tartalmazna útmutatást a Biblia: persze ne pózokra gondolj, hanem egészen másra!

Sokszor azt véljük gondolni, hogy a kereszténység, így a Biblia is a szexualitás teljes elnyomását írja elő a híveknek. Van, akinek már a monogámia gondolata is sok, a házasságon kívüli nemi élet tiltásával pedig már végképp nem tud mit kezdeni: nos, ezekkel kapcsolatosan nem tudunk meglepetéseket ígérni, de azért lesz, ami meg fog döbbenteni téged is.

Így ír a szexről a Biblia

A házasság előtti, azon kívüli, illetve azonos neműek közt létrejött testi kapcsolat a katolikus vallás szerint nem elfogadható: ennek is köszönhető, hogy sokan hajlamosak azt hinni, a testiséget magát mélyen elítéli minden formájában. Nos, ennél távolabb nem is állhatnának az igazságtól. Az eredendő bűn – az a bizonyos kígyó és az almafa esete Évával – előtt a teremtett rend része volt a jó szex, melyet férfi és nő szabadon gyakorolhatott.

„Legyenek áldottak a forrásaid, örülj ifjúkori feleségednek: kecses szarvasünő és bájos zerge! Veled beszélgessen, nyugodj meg a keblén, és szerelmétől légy szüntelen részeg”

– írja a Példabeszédek könyve. A férj és feleség közti testiség nem szégyellni való dolog a Biblia szerint sem, értékelni és megőrizni kell.

A Biblia nem tiltja, hogy élvezd az együttlétet
A Biblia nem tiltja, hogy élvezd az együttlétetTatiana Maksimova / Getty Images Hungary

A kölcsönös beleegyezés is téma

Szent Pál a korinthusiakhoz írt levelében a kölcsönös beleegyezésről is ír, még ha ezt a részt néha könnyű is félreértelmezni.

„A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének. A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.”

Elsőre ezt úgy is értelmezhetjük, hogy az apostol a férjet hatalmazza fel a feleség teste fölötti rendelkezéssel – de az értelmezés már kiegészíti. Mivel a feleségnek ugyanezt a hatalmat adja meg, ez azt is jelenti, hogy mindkettejük akarata szükséges az együttléthez. Ez a megközelítés teljesen újszerű és előzmény nélkül való volt már abban a korban is: bármelyik fél is akarja az együttlétet, annak meg kell történnie, mondja valójában a Szentírás.

Házasságban, de nem csak gyermekért
Házasságban, de nem csak gyermekértAleksandr Zubkov / Getty Images Hungary

És nem csak a szaporodásról szól!

A szex gyakoriságával kapcsolatosan a minél több, annál jobb elvét vallja a szent könyv: egyrészt azért, mert így lehet a szaporodjatok és sokasodjatok alapelvének megfelelni, másrészt pedig azért, mert a könyvek könyvének véleménye szerint így lehet a leghatékonyabban megtartani a hűséget a kapcsolatban. 

Nem téved rossz útra sem a szem, sem a test, sem pedig az akarat, ha mindezt, amit máshol kereshetne, otthon is megkapja mind a két fél.

Apropó, sokasodás. Ismételten meglepő lehet, de nem ez az egyetlen ok, ami miatt a szeretkezésre buzdítja a híveket a Biblia: ahogy a férfi és a nő teremtéséről ír, azt is megjegyzi, hogy a két felet egymásnak alkotta az Úr, azért, hogy egy testté és egy lélekké válhassanak. A szexualitás ennek a testi egységnek az egyik legkézenfekvőbb megvalósítási módja, melynek célja a gyermek nemzése, de annál egyben sokkal több is.

Az aszexualitás ugyanakkor éppúgy elfogadott – a Biblia azt is említi, hogy ha valaki megözvegyül, vagy nincs kapcsolata, de nem is vágyik a szexre, az is teljesen rendben van, nem kell ezen a hozzáállásán változtatnia.

Tény, hogy a kalandként keresett kapcsolatot ilyenkor sem fogadja el a Biblia, de azt, hogy bárki élvezetet leljen a szexben a vallás kijelölte keretek közt, nem tartja bűnnek.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra