5 gyakori öltözködési hiba, ami öregít

GettyImages-1246886884
Olvasási idő kb. 4 perc

Nem csak a fiatalság lehet szép és vonzó. A jó megjelenés is legalább olyan súllyal esik latba, mint az életkorunk. Egy jól megválasztott öltözékkel akár még az életkorunkat is átírhatjuk. Nézzük, melyek azok a tipikus divathibák, melyeket jobb elkerülni, mert szemérmetlenül idősebbnek mutatnak a korunknál.

Senki sem szeretne idősebbnek látszani a koránál, mégis gyakran elkövetünk olyan öltözködési bakikat, melyekkel akaratunk ellenére éveket is öregíthetünk saját magunkon. Elég csupán néhány egyszerű módosítás, melyekkel, ha nem is tűnünk majd fiatalabbnak, de legalább jól nézünk majd ki. A titok minden esetben az egyszerűségben rejlik, hiszen a tiszta, karcsú sziluett modern, éles vonalakkal mindig időtlen és kortalan marad. Csupán néhány apróságra kell ehhez odafigyelni. Nézzük, melyek azok!

A kaprinadrágot felejtsd el!

A „mit ne viseljünk” listán nagyon fontos helyet foglal el a kaprinadrág, ha az a célunk, hogy ne nézzünk ki idősebbnek. Nemcsak azért, mert ezt a ruhadarabot az érett hölgyek különösen szeretik, hanem azért is, mert magasságtól függetlenül senkin nem mutatnak jól, ráadásul azok, akiknek rövidebb a lábuk, katasztrofálisan nézhetnek ki ebben a fél lábszárig érő nadrágban.

A kaprinadrág az a ruhadarab, ami kortól és magasságtól függetlenül szinte mindenkit öregít
A kaprinadrág az a ruhadarab, ami kortól és magasságtól függetlenül szinte mindenkit öregítElena Boltunova / Getty Images Hungary

Túl sok kiegészítő

Biztos, hogy nem lesz rajtad semmi fölösleges, ha ismered Coco Chanel híres mondását, ami úgy szól: „Mielőtt elmész otthonról, nézz a tükörbe, és vegyél le egy kiegészítőt.” Az igazság ugyanis az, hogy ha túl sok kiegészítő van rajtad, az mindenképpen öregíthet. Éppen ezért semmi szükség nincs arra, hogy egyszerre legyen a szetted része a fülbevaló, a nyaklánc és a karkötő. Sok nő szereti a bohém esztétikát, és úgy gondolja, hogy ezt úgy fejezheti ki, ha minél több mindent pakol magára. Az, hogy ki hogyan és miben érzi jól magát, nyilván egyéni ízlés kérdése, ezért fontos, hogy olyan darabokat viseljünk, melyekben magabiztosnak érezzük magunkat, legyenek azok akár kiegészítők is.

A túl sok kiegészítő is hozzátesz a korunkhoz
A túl sok kiegészítő is hozzátesz a korunkhozAdene Sanchez / Getty Images Hungary

A harisnyanadrág színe is öregíthet

Ha te is azok közé a nők közé tartozol, akik nem érzik jól magukat csupasz lábbal, akkor válassz inkább áttetsző harisnyanadrágot. A barna vagy a bézs árnyalatokkal csak óvatosan bánj, ha nem szeretnél idősebbnek tűnni a korodnál. 

Ha a ruha vagy a szoknya színe megengedi, bátran húzz fekete színű harisnyanadrágot, mert az egy fekete cipővel párosítva még az alakodat is nyújtani fogja.

Az oversize ruhákkal csak óvatosan

Manapság a túlméretezett, laza, bő fazonú holmik nagyon divatos viseletnek számítanak. Nem véletlenül, hiszen hihetetlenül kényelmes darabok, ám rosszul kombinálva nem az előnyös oldalunkat mutatják. 

Ha rosszul párosítjuk az oversize ruhadarabokat, mindenképpen öregíteni fognak
Ha rosszul párosítjuk az oversize ruhadarabokat, mindenképpen öregíteni fognakMediaPunch/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Az öltözködési bakik elkerülése érdekében egy széles szárú, bő fazonú nadrághoz ne egy oversize felsőt, zakót vagy kabátot válasszunk. Bár ez a kombináció úgy tűnhet, hogy ápol és eltakar, sokkal inkább slamposabbnak tűnünk általa. 

Igaz ez akkor is, ha egy midi- vagy egy maxiszoknyát hosszított felsővel viselünk. Ez a párosítás is összenyomja, öregíti a viselőjét, ráadásul még a nőiességet is rombolja.

Rosszul megválasztott melltartó

Egy nem megfelelően illeszkedő melltartó életkortól függetlenül idősebbnek és kevésbé vonzónak láttat bennünket. Arról már nem is beszélve, hogy az életkor előrehaladtával a testünk is megváltozik, beleérte a mellkasunkat, a mellünket is. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a szükségleteinkhez igazítva válasszuk ki a megfelelő méretű melltartót.

Egy jól megválasztott melltartó önmagában is öltöztet
Egy jól megválasztott melltartó önmagában is öltöztetWestend61 / Getty Images Hungary

A stílusszakértők azt javasolják, hogy évente legalább egyszer ellenőrizzük le, hogy valóban a megfelelő méretű melltartót viseljük-e, és ha szükséges, akkor cseréljük ezt a ruhadarabot is. De nemcsak a melltartó méretére, hanem a fazonjára is érdemes gondot fordítani, hiszen a hozzánk leginkább passzoló szabásvonalak is változhatnak, ahogyan a testünk folyamatosan átalakul. Egy megfelelő szabású és stílusú melltartó jelentős változást hoz a megjelenésünkben.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek