Milliókért kelt el Marilyn Monroe urnájának szomszédsága – aztán nem fizették ki

GettyImages-1367246416

4,6 millió dollár: ennyit ér, ha valaki Marilyn Monroe fölött pihenhet az örökkévalóságig – vagy addig, amíg egy élelmes örököse nem érzi úgy, ideje lenne még többet kipréselni ebből a szerencsés fekvésű urnahelyből… Az egészen bizarr történetben olyan urnahelyet bocsátott licitre egy amerikai férfi özvegye, amelybe korábban el is temették néhai férjét.

Az nem nagy újdonság, hogy az emberek szívesen laknak hírességek közelében: milyen izgalmas is lehet egy elit környéken egy ismert színész, zenész vagy modell szomszédságában élvezni a biztonságot, összefutni vele kocogás közben, vagy éppen átszaladni hozzá egy tál még gőzölgő pitével?

Nos, van, aki ezt egy kicsit komolyabban veszi, mint ami indokoltnak tekinthető: így lehetséges, hogy az a kolumbárium, azaz urnatemetkezési hely, amely épp Marilyn Monroe-é fölött található, a közelmúltban horribilis összegért kelt el.

Monroe-t a sírba is követte rajongója

De kezdjük az elején a történetet. 1962-ben holtan találtak Marilynt: ágyán feküdt, kezében a telefonnal, gyógyszeres dobozokkal körülvéve. Később egy Los Angeles-i üzletember, aki egész életében megszállott rajongója volt a színésznőnek, megvásárolta a fölötte található urnahelyet, és 

egy meglehetősen furcsa kéréssel élt örökösei felé: urnáját fejjel lefelé helyezzék majd a kolumbáriumba, amikor eljött az ő ideje is.

Richard Ponchernek és feleségének, a történetben később nagy szerepet játszó Elsie-nek egészen különös módon sikerült hozzájutnia a lehetőséghez. Állítólag egy szállodában szálltak meg azzal a Joe DiMaggióval, aki az ötvenes években egy párt alkotott a színésznővel. A baseballjátékos ekkoriban vásárolt két kriptát magának és Marilynnek, a románc azonban véget ért. A szállodában állítólag egyenesen megkérdezte Ponchert, megvenné-e tőle az urnahelyet.

Itt nyugszik Monroe – a szomszédos urnahelyekért folyamatosan bolygatják a halottak nyugalmát
Itt nyugszik Monroe – a szomszédos urnahelyekért folyamatosan bolygatják a halottak nyugalmátDouglas Keister / Getty Images Hungary

Halálában is rajong a sztárért

Poncher – aki állítólag Al Caponénak gyártott golyóálló autókat – amint megtudta, hogy a Monroe fölötti nyughely lehet az övé, azonnal igent mondott, később pedig feleségének is vett egy kolumbáriumot ugyanitt. A férfi azt helyezte kilátásba feleségének, hogy ha nem teljesíti kérését a fejjel lefelé történő eltemetésről, visszajár majd kísérteni, ezért az asszony úgy tett, ahogy férje kérte.

Arról már nem szól ugyanakkor a fáma, hogy mit szólt Poncher szelleme akkor, amikor a pénzügyi nehézségekkel küszködő Elsie 2009-ben úgy döntött, az eBayen bocsátja áruba az urnahelyet.

Egészen eddig nem is nagyon tudott senki annak izgalmas történetéről és a fejjel lefelé eltemetett urnáról, ám az asszonynak szüksége volt egy kis lökésre ahhoz, hogy magasra verje a hely árát, ezért beszélt a dologról. Nem is kevés sikerrel: a félmillió dollárról indított licit utolsó leütése 4,6 millió dolláros volt.

A licit meghiúsult

Maradt Poncher a „felső szomszéd
Maradt Poncher a „felső szomszéd”Michael Buckner / Getty Images Hungary

Az összeg ugyanakkor sosem került az asszony bankszámlájára. Ki tudja, a halott Richard intézte-e vagy sem, de a japán férfi, aki a legtöbbet ajánlotta, később e-mailjében fizetési nehézségekre hivatkozott, és nem vette meg az urnahelyet. Az asszony perrel is próbálkozott, így sem sikerült azonban megszereznie a pénzt. Így Richard maradhatott fejjel lefelé Marilyn fölött, a mellette levő kolumbáriumba pedig aztán Elsie-t temették. A Westwood Memorial Parkban található kolumbárium nem jelzi, mikor hunyt el az asszony.

Hugh Hefner is itt nyugszik

Ha azt hinnéd, ezzel véget értek a Marilyn környéki temetkezési helyeket övező furcsaságok, tévedsz. Az még nem a hab a tortán, hogy Marilyn közvetlen szomszédja nem más, mint Hugh Hefner, aki természetesen szándékos vásárolta meg magának ezt az előkelő helyet: Hefner szomszédja, Jerry Herman, a Broadway zeneszerzője szolgáltatja a további érdekességeket. Az ő örökösei is üzleti lehetőséget láttak a jó helyen fekvő kolumbáriumban, amit kétmillió dollárért kínáltak eladásra tavaly augusztusban. Úgy tűnik, Hollywood elitje nem pihenhet nyugalomban halála után sem: amíg egy temetkezési hely elég izgalmas szomszédokkal bír, addig mindig lesz egy örökös, aki eléggé megszorult ahhoz, hogy megpróbálja eladni.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra