18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mi történne, ha egy évig mindennap szexelnél a pároddal? Ők kipróbálták helyetted is

Fekete Luca
GettyImages-1196990725
Olvasási idő kb. 5 perc

Minden egyes nap szexelnél a pároddal? Ez a pár kipróbálta, és nekik ez jött ki a végén.

Nagyon könnyű hagyni a hétköznapok stresszének és teendőinek, hogy elsodorjanak minket, távol a párunktól, a testünktől és a szextől. Különböző szerepekben kell megfelelnünk egész álló nap: elindítani a gyerekeket az iskolába, helytállni a munkában, házimunkát végezni, gondoskodni az idős szülőkről, különórákra fuvarozni a porontyokat és közben elég szeretetet kimutatni feléjük, hogy biztonságos kötődéssel keressenek majd maguknak párt. Ezek után ki ne ácsingózna az ágy iránt a csábítóan csillogó helyett karikás szemmel? Azonban a legtöbb házasságban szomorú hiányérzetet szül, ha a feleknek nem marad ideje egymás testére, vágyára. Elgondolkodtál már rajta, hogy vajon mi történne, ha mégis beszuszakolnátok a napba egy kis szexszünetet? Ez a pár kipróbálta, mi történne, ha egy éven keresztül minden este szerelmeskednének.

Mindenki vágyik a szexre – de azért nem túlzás mindennap összebújni?

Brittany Gibbons cikket írt saját tapasztalatáról, amely során a férjével egy éven keresztül minden egyes nap lefeküdtek egymással, leszámítva azokat az estéket, amikor egyikük beteg volt vagy egy másik településen tartózkodott. Az ötlet Brittany fejéből pattant ki. Harmadik szülése után olyan mély szégyenérzetet érzett teste kinézetével kapcsolatban, hogy sokáig nem mert teljesen meztelenül mutatkozni a férje előtt, még szex közben sem. Egypár év után elkezdte aggasztani a meztelen teste látványának hiánya, abban is elbizonytalanodott, hogy vajon a férje el tudja-e képzelni, miként nézhet ki pőrén. Egy barátnője története inspirálta az egyéves kísérletre, aki az esküvőjét követően mindennap szeretkezett a férjével, és aki az egyik legszeretőbb, legerősebb kapcsolatban élt férjével Brittany ismerősei közül.

Minden egyes nap szex? Segíthet pozitívabban hozzáállni a saját testünkhöz
Minden egyes nap szex? Segíthet pozitívabban hozzáállni a saját testünkhözRawpixel / Getty Images Hungary

Nehézkesen indult be a projektjük, mivel Brittany elképzelhetetlennek, önzőnek és kimerítőnek találta a gondolatot, hogy az egész napi pörgés után még a szexre is időt, energiát szánjon. Azonban mégis belevágtak párjával a kísérletbe, és nem bánták meg. Három hónap után a nő újra elkezdte élvezni a szexet, és már nem görcsölt rá a hangokra, amelyet telt teste, például combja összecsapódó húsa keltett az ágyban. Hat hónap után végre meg merte mutatni a meztelen testét férjének szex közben, amelyet mindketten kiélveztek. Egy év után pedig már a ház más területein sem szégyellte a testét lengébb öltözetben megmutatni, például nem izgatta magát, ha alsóneműben készítette el reggel a gyerekek iskolai uzsonnáját. 

Mindemellett pedig a hónapok alatt a meghitt, szerelmes érintések kigyűrűztek a hálószobából is, romantikusabbá váltak a mindennapjaik, és hosszabbá a reggeli indulás előtti búcsúcsókjaik. De a legfontosabb változás Brittanyban zajlott le: elkezdte újra kívánatosnak látni a testét. Férjével pedig ki tudták tapasztalni ebben a kísérleti évben, hogy mennyi együttlétre van szükségük ahhoz, hogy boldogok legyenek a párkapcsolatukkal, és elkezdték ehhez igazítani a mindennapok megszervezését.

Nem Brittany az egyetlen nő, aki a testképe miatt nem élvezte a szexet

Ugyan Brittany története egyedi és megindító, mégis könnyen azonosulni lehet vele. Egy 2020-as felmérés szerint például a magyarok a legkevésbé a hasukkal vannak megelégedve (41,6 százalék), illetve a férfiak 70, a nők pedig 51 százaléka számít túlsúlyosnak. Továbbá, a magyar nők több mint fele utasított már vissza kívánt szexuális közeledést azért, mert nem találta magát elég vonzónak. A testképünk, a testünkhöz fűződő viszonyunk tehát mérhetően összefügg azzal, mennyire vagyunk képesek önfeledten belevetni magunkat a szexuális élet örömteli tengerébe. 

Úgy tűnik, hogy a testpozitív hozzáállás, vagy ha nem vagyunk képesek szeretettelien nézni a testünkre, akkor a testsemleges szemlélet segíthet könnyebben belevágnunk a szexbe. Érdemes lehet egy kis önelfogadást, önszeretetet gyakorolnunk saját magunk felé, hogy jobban élvezzük az életet és a szexet.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek