Ezeket a pózokat senki sem szereti az ágyban

GettyImages-640357709

Ha ismered bármelyiket is, biztos vagyok benne, hogy kerülnéd az ágyban, ezek a pózok ugyanakkor kivédhetetlenek.

Az ágyban senki sem kényelmetlenségre vágyik: vannak ugyanakkor olyan helyzetek, amelyekben ez elkerülhetetlen. Ilyen az, ha kisgyerekes családanya vagy, és éjszaka bemászik az ágyba melléd a gyereked. Vagy gyerekeid…

Ezek aztán vad pózok

Amikor egy családba gyermek érkezik, a szülőknek általában kialakult véleménye van arról, hogy bebújhat-e majd közéjük, melléjük a hitvesi ágyba, vagy épp ellenkezőleg. Az elmélet szép dolog, de sokaknál a gyakorlat hamar felülírja azt, és a kiságy üresen marad, a csemete pedig boldogan szuszog anyja, apja mellett.

Ezzel nincsen semmi baj, de az említett csemete nő, egyre több helyet foglal el, és egyre akrobatikusabb mutatványok közepette végzi az alvás nevű hadműveletet. 

Az igény részéről teljesen természetes arra, hogy szeretteivel aludjon, így még ha saját szobában, kiságyban tér is nyugovóra, nagyon sokak ismerik a zajt, amit az apró lábak csapnak, amikor éjjel a szülői hálóba veszik az irányt…

A gyerek is mellettünk az ágyban: idilli is lehet, de nem mindig az a pózok miatt
A gyerek is mellettünk az ágyban: idilli is lehet, de nem mindig az a pózok miattImage taken by Mayte Torres / Getty Images Hungary

Az ágy már nem kétszemélyes többé

Előbb-utóbb kialakul a gyakorlata annak, hogyan osztja meg három vagy akár több ember is az ágyat, igazán nagy családoknál pedig az sem ritka, hogy valódi „ágyszörnyeket” vásárolnak az együtt alvás hívei. Létezik olyan megoldás is, amelyben egy kisebb szoba kap matracokat, így aztán még attól sem kell tartani, hogy valaki leesik az ágyról: a fekvőfelület méretét tehát egyszerű kérdés megoldani akkor is, ha nagyon sokan kerülnek egy ágyba.

Na de mi a helyzet a pózokkal? Ha nem is minden éjjel, azért van, hogy igen kellemetlen kisgyerekkel aludni. Mi ezeket a pózokat utáljuk igazán szívből…

H, mint hell

Nem kell nagy fantázia az elképzeléséhez: a két szülő egészen szokványosan feküdne az ágyban, a gyermek azonban kettejük közt keresztben alszik. 

Amerre a lába van, rúg, amerre pedig a feje, arrafelé fejel.

Nem tudom, melyik kellemetlenebb. Amikor sarok áll a bordáim közé, vagy ha hirtelen belefejel ugyanoda. A H, mint hellt épp ezért már nem tűröm, hanem határozott mozdulattal fordítom irányba a delikvenst.

Jézus a kereszten

Blaszfémia szándékáról szó sincsen, az elnevezés a szülő által elfoglalt testhelyzetre utal. Ha két gyerekkel alszol együtt. Könnyen előfordulhat, hogy mindketten arra tartanak igényt, hogy fejüket a karodra helyezhessék. Ebben az esetben garantált a zsibbadás egy idő után, ezért érdemes a karod kihúzni, és abban reménykedni, hogy erre nem kel majd fel a gyermek. Ha elég mélyen alszik, össze is jöhet a dolog.

Satu

Szintén kétgyermekes póz, méghozzá a legrosszabb. A két oldaladon fekvő gyerekek igyekeznek a lehető legközelebb odabújni hozzád, és ha kezdő vagy, vagy már nem bírod háton, oldalt fordulsz. 

Ekkor persze még közelebb kucorodnak, ezzel neked marad nagyjából húszcentinyi hely a száznyolcvanas ágyon.

Megfordulni innentől kezdve már lehetetlenség…

Ez sem ritka látvány egy családban
Ez sem ritka látvány egy családbanBraunS / Getty Images Hungary

Ólomsúly

Egy újszülött talán még édesen könnyű, ahogy a mellkasodon piheg, de amikor kicsit is megnő a gyermek, már igazi kín, ha bárhogy is rád fekszik. Pedig előfordulhat ez is, ha nincs szerencséd, akkor valamilyen lágy részeden, ha szerencséd van, akkor csak a lábadon, bár fél óra múlva azt sem fogod érezni.

Fogzósdi

És ott van a non plus ultra, a fogzós gyerek, akit lehetetlen vízszintesbe tenni, mert ínye lüktetése azonnal felébreszti.

Az ülve alvás mélységeit tapasztalhatja ki az, akit élete belekényszerít ennek a póznak a megismerésébe is: mondanám, hogy ha szerencséd van, csak pár hónapig tart, de addig biztosan beleőrülsz majd a dologba,

és bármit megtennél az igazán pihentető alvásért. Egyes vélemények szerint mi, szülők, visszasírjuk majd még a gyerekek kiskorát, de abban biztos vagyok, hogy ezeket a pózokat egyikünk se fogja.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek