Hatékony edzés ingyen? Erre keress!

Túl drága a fitneszbérlet, de formába akarsz lendülni a nyárra? Mutatjuk a legjobb ingyenes edzőcsatornákat, hogy otthon is profi szakértők vezényletével tornázhass.

Nyakunkon a nyár, mindenki nagyban dolgozik már azon, hogy belepréselje magát a tavalyi rövidnadrágjaiba, és hogy magabiztosan libbenjen ki a vízpartra fürdőruhában. Most azoknak szeretnénk segíteni, akiknek sehova sincs idejük eljárni, esetleg egy edzőterem sem szimpatikus, vagy éppen nem akarnak sokat költeni a bérletre. Olyan Youtube-csatornákat mutatunk, ahol teljesen ingyen, otthonról lehet belevágni az edzésekbe, kinyúlt melegítőben, a négy fal között. 

Blogilates

Cassey Ho indította útjának a csatornát, amelynek lényege, hogy viszonylag rövid, de annál hatékonyabb edzéseket lehet otthon végigcsinálni. A gyakorlatok többségéhez ráadásul semmilyen eszközre nincs szükség. 

Bailey Brown

Ezen a csatornán rövid, de annál hatékonyabb edzéseket találsz, amelyekbe a pilates alapjait is belevették. Az edzések többségéhez nem kell segédeszköz, és az sem baj, ha nem tengerparti környezetben csinálod, elvileg akkor is ugyanannyira hatásos. Bailey Brown egyébként nemcsak edzéseket tölt fel, hanem életviteli tanácsokat is ad. 

Yoga with Adrienne

Nem véletlenül van 3,5 millió feliratkozója ennek a csatornának, hiszen ennyi ingyenes jógavideót nem igazán lehet máshol találni. Kezdők, haladók, kevés idővel rendelkezők, vagyis lényegében bárki talál magának megfelelő edzéseket. Akár egy 30 napos jógaprogramot is végigcsinálhatsz. Vagy kifejezetten olyan edzéseket, amelyek fogyasztanak, esetleg erősítenek. 

Fitness Blender

Kifejezetten jó választás kezdőknek, ugyanis minden videó fehér háttér előtt, a feladatok helyes elvégzését kiválóan megmutatva készül. Mutatják, hogy mennyi van még hátra, vagyis egy klasszikus értelemben vett oktató- és edzésvideókkal teli csatorna

Popsugar Fitness

A klasszikus aerobik rajongóinak mekkája ez a csatorna. Zenés, mosolygós videók, amelyekbe gyakran kerülnek táncmozdulatok is, és a videók többségében többen is csinálják a feladatokat, hogy olyan érzése legyen az embernek, mintha edzőteremben lenne, vagy mintha visszautazott volna az aerobik hőskorába. 

Tiffany Rothe Workouts

Nem túl hosszú, ám annál izzasztóbb és intenzívebb edzések, amelyek azoknak is jók, akik éppen 10-15 percet tudnak csak arra szánni, hogy a jó alak reményében minden nap táncoljanak egy kicsit a TV előtt. 

Body Project

Ha igazán intenzív zsírégetést, másnap is sajgó izmokat szeretnél, akkor a Body Project-csatornát is érdemes rendszeresen látogatni, ahol kardióedzéseket kevernek a boksz elemeivel. 

Body Coach TV

Folyamatosan kiabáló személyi edződ lehet, ha követed ezt a csatornát, ahol a napi edzések mellett azt is elsajátíthatod, hogy mit érdemes csinálni egy edzőteremben. Vagyis tökéletes azoknak, akik még nem merészkedtek el a gymbe, de szeretnének. Viszont fogalmuk sincs még, mihez kezdjenek ott magukkal...

A BuzzFeed gyűjtésén kívül ne feledkezzünk el a saját videóinkról sem, amelyek szintén segítenek, ha otthon edzenél!

Oszd meg másokkal is!
Mustra