Aki súlyokkal edz, már nem is lehet nőies?

Egyébként is hülyeség azt feltételezni, hogy minden súlyzózó nő úgy néz ki, mint egy bodybuilder.

Úgy tűnik, nem csak a női kalapácsvetők és nehézatléták kapják meg időnként, hogy férfias és idomtalan lesz a testük, ha túl sok időt töltenek az edzőteremben, és ne adj’ isten még azt is tudják, mi az a deadlift. Egy edző, aki nő létére emelni és fekvőtámaszozni is szokott, most megelégelte a dolgot és néhány beszédes kép posztolása után ki is fejtette, mi a baj a leereszkedő megjegyzésekkel. 

Comments along the lines of "you're looking manly" or "careful you don't want to be bulky" or "weightlifting isn't feminine" never cease to amaze me.🤦🏻‍♀️🙄 I choose not to respond to negativity, but I do have something to say about this and I want to say it loud and clear. NOT in response to those who have left negative messages and comments, but instead to ALL MY FELLOW WOMEN who have ever received a similar comment or been told they need to do/be something different to be beautiful or feminine. THE ONLY THING A WOMAN NEEDS TO DO TO BE BEAUTIFUL AND FEMININE IS TO BE HERSELF. We empower ourselves when we are living our truth and doing what we are PASSIONATE about with our WHOLE HEARTS. I was always a girly girl growing up and I love getting dressed up on occasion. What has surprised me though is finding I feel most beautiful when I'm gross and sweaty in the gym when I'm pushing myself in my training, and even more so as I'm wrestling on the floor with my son or any time I'm looking into that little face and teaching him about his world. . There is 100% beauty and femininity in lifting weights. Just as there is in dancing. There is beauty in MOTHERHOOD. There is beauty in marriage. There is beauty in being a homemaker. There is beauty in being single. There is beauty in pursuing a career. There is beauty in education, in learning both inside and outside of school. There is beauty in public speaking. There is beauty in private, sincere conversation. There is beauty in writing and cooking and cleaning and singing and playing sports and playing instruments and anything and everything else you might enjoy, because simply there is SO MUCH BEAUTY in YOU, you just need to choose to see it. And it has nothing to do with what you look like. So free yourself of the opinions of others and the beauty standards of society. Pay attention to the moments in life you FEEL beautiful. What are you doing? DO MORE OF THAT. 🖤 . kelseywells.com/app

A post shared by KELSEY WELLS (@kelseywells) on

"Nem lesz az sok?"

Kelsey Wells, aki láss csodát, a súlyok ellenére sem növesztett nehézsúlyú ketrecharcosokra emlékeztető méteres vállakat, saját bevallása szerint hibába volt mindig a sztereotípiáknak amúgy nagyon is megfelelő „nőies” nő, az edzőteremben, izzadtan és súlyokkal a kezében érzi magát a legszebbnek. Ami persze egyáltalán nem kell, hogy kötelező kellékévé váljon egy nő mindennapjainak, Kelsey szerint ugyanis épp az lenne a dolog lényege, hogy minden nő azzal foglalkozhasson, amivel csak akar, méghozzá anélkül, hogy valaki minduntalan a fejéhez vágja, hogy nem elég nőies, amit csinál.

Belülről fakad

„Az egyetlen dolog, amire valóban szüksége van egy nőnek ahhoz, hogy szép és nőies legyen, az az, hogy vállalhassa önmagát” – írja Kelsey. Szerinte pontosan ugyanannyi a szépség és a nőiesség a súlyok emelgetésében, mint a táncban, az anyaságban, a házasságban, vagy épp a karrierépítésben. Ez a szépség ugyanis nem annak a függvénye, hogy néz ki valaki, vagy mennyit edz, hanem belülről fakad, és csak akkor érezhető át igazán, ha valami olyasmivel foglalkozik valaki, amibe a szívét-lelkét beleteszi.

„Csak figyeld meg, mikor érzed magad a legszebbnek. Bármit is csináltál épp, CSINÁLD GYAKRABBAN!” – fejezi be Kelsey, ezzel pedig nem is nagyon lehet vitatkozni. 

A post shared by KELSEY WELLS (@kelseywells) on

Oszd meg másokkal is!
Mustra