Teljesen átalakul majd az iskolai szünetek hossza a következő tanévben

GettyImages-1242515433

Ó-ió-ció-áció: soká lesz a következő vakáció, miután szeptember 1-jén, pénteken, bő egy hónap múlva, kezdetét veszi majd a 2023/24-es tanév. De nem az lesz az egyetlen újdonság az iskolai kalendáriumban, hogy 2024. június 21-e, péntekig kell majd suliba járni.

Az idei, 2022/2023-as tanév is hozott néhány újítást az akadémiai év rendjében, de a most megjelent, 2023/2024-es tanév rendjéről szóló BM-rendelettervezet értelmében, a következő tanévben is hosszabb év közbeni szüneteknek örvendhetnek majd a gyerekek, míg valamivel rövidebb nyári vakáció tervét kell, hogy feldolgozzák.

A következő tanévre vonatkozó elképzelések szerint az alábbiaknak megfelelően néz majd ki a diákok és a tanárok naptára:

  • őszi szünet: 2023. október 27., pénteken, tanítás után tör majd ki, és 2023. november 6., hétfőn reggel ér véget, a tanítás folytatásával.
  • téli szünet: 2023. december 20., szerda iskola utántól készülhetnek már zavartalanul a karácsonyra a gyerekek, és 2024. január 8., hétfő reggel kell majd csak újra felvenniük a fonalat, vagyis valamivel később, mint az előző évek során.
  • tavaszi szünet: 2024. március 28., csütörtök lesz a húsvét előtti utolsó tanítási nap, és 2024. április 8., hétfőn láthatják majd viszont egymást a gyerekek az iskolában, azaz kicsit hosszabb szünet után, mint a megszokott.
„Pszt! Holnap kell még suliba jönni? Elfelejtettem, hogy is van a tanév rendje?”Getty Images Hungary
„Pszt! Holnap kell még suliba jönni? Elfelejtettem, hogy is van a tanév rendje?”Getty Images HungaryNikada

A mögöttünk hagyott tanévben a téli magas fűtési költségek mérséklésének szándékával csoportosultak át a szünetek, és zártak be hosszabb időre a hidegben az oktatási intézmények, de ha a felmelegedés ilyen mértékű és ütemű marad, néhány éven belül télen alacsonyabb rezsivel kell számolni, mint amennyit nyáron az egyébként is aggályos légkondicionálásra kellene fordítani.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra