„Drágám, el fog mélyülni a kapcsolatunk” – történetek a szülőszobából

GettyImages-559498281
Vermes Nikolett

Ezek a történetek megmutatják, hogy nem lehet eléggé felkészülni arra, ami a szülőszobán vár az édesanyákra. Van közöttük vicces, elgondolkodtató és szívszorító.

Négy nő mesélt élete legkülönlegesebb élményéről, a szülésről. Mindannyian egészséges csecsemőket hoztak a világra, akik mára felnőttek, valamint gyakorlatilag mindegyik beavatkozás rendben ment. Ugyanakkor mindegyik történet tartalmaz egy meghökkentő csavart

Erről nem volt szó

Az első anyuka fiatalon, 22 évesen várta a kislányát. Igyekezett minden ismeretet megszerezni, amit csak lehet, más anyukákkal beszélt, faggatta a környezetét, különösen a nővérét, aki három gyermeket hozott világra. Az idősebb testvér pedig teljesítette a nővéri kötelességeit, és minden részletet megosztott a szülésről várandós húgával, aki úgy érezte, hogy őt már valóban nem érheti semmilyen meglepetés a szülőszobán. Valóban minden a legnagyobb rendben ment, a kicsi világra jött, és az egész szülés olyan volt, ahogy a nagykönyvben megvan írva. Egy apró részletet leszámítva. A fiatal anyának senki sem mondta, vagy senkitől sem akarta meghallani, hogy a kitolást többnyire megelőzi a gátmetszés. Ez az orvosi szempontból rutinfeladatnak számító mozdulat okozott nagy meglepetést.

Amikor a lány észlelte, hogy mi történik, az ijedtség miatt kis híján elájult.

Csak hetek múlva mert a nővére elé állni, hogy közölje vele: egy részletet kihagyott a szülés történetek megosztása során. Az idősebb testvér pedig csak nevetett, mondván, számított rá, hogy ez fog történni, és csak ennyit mondott: „Vannak dolgok az életben, amit mindenkinek magának kell megismerni.”

A szülés után is sok meglepetés éri az anyákat
A szülés után is sok meglepetés éri az anyákatGettyImages

„Drágám, most el fog mélyülni a kapcsolatunk!”

A másik történet a fenti lány barátnőjéről szól. A nő a harmincas évei elején szülte a lányát. Régóta szerettek volna gyereket a férjével, ezért szintén nagy alapossággal készült rá, hogy világra hozza a csecsemőt. Egy augusztusi napra írta ki a szülész, és a nő akkurátusan felkészült a nagy eseményre. Egy sporttáskába minden szükséges holmit összepakolt, majd a bejárati ajtóhoz készítette, és ügyelt rá, hogy a férje semmi esetre se feledkezzen meg a táska fontosságáról. Otthon voltak, amikor jöttek a fájások. A pár bement a kórházba, vitték magukkal a sporttáskát, és készültek az új élet érkezésére. De a szülész megállapította, hogy még több óra is eltelhet a vajúdásig. Teltek az órák, és nem történt semmi, majd a nő azon kezdett gondolkodni, hogy az elmúlt napokban nem tudott szőrteleníteni, és mégsem hozhatja világra a lányát úgy, hogy szőrös a lába. Belenézett a sporttáskába, de nem volt ott borotva, ezért megkérte a férjét, hogy menjen haza a szőrtelenítőkészletért. A férfi pontosan úgy tett, ahogy a felesége kérte, hamarosan ott volt a kórházban az otthonról hozott borotvával és borotvahabbal, és már érkezett a következő kérés, ami így hangzott:

„Drágám, most el fog mélyülni a kapcsolatunk! Én így nem tudom megborotválni a lábam, ezt most neked kell megtenned.”

Néhány órán belül világra jött a kicsi, és az anya is elégedett volt, hogy simák a lábai.

A szülész még fagyizott egyet munka előtt

Ez a magyar kisvárosban lejátszódó történet egyszerre bizarr és bizalomteljes. Az érintett anyuka ikreket várt, tudta, hogy hosszabb szülésre számíthat, és a szülészorvos is a legjobb szakmai csapatot hívta össze – fontos részlet, hogy a szülészeti osztály főorvosáról, egy nagy tekintélyű professzorról beszélünk. A kismama szintén felkészült a nagy eseményre, és amikor érezte, hogy eljött az idő, felhívta az orvosát, majd szólt a férjének, autóba ültek, és elindultak a kórházba. Őket útközben érte a meglepetés. Amikor a pár csupán egy sarokra volt a kórháztól, látta, hogy a főorvos kényelmesen fagyizik egy cukrászda teraszán, mintha szabadnapos lenne. Kezdtek aggódni, hogy az orvos nem fog időben megérkezni az ikrek születésére, és kisebb pánikhangulat kerekedett a szülőszobában is, miután a szülész az összehúzódások jelentkezése során még mindig nem volt bent a kismama mellett. Végül az utolsó pillanatban megérkezett, és segített világra hozni a két kicsit.

„Három gyerekkel fogok hazamenni!”

Az utolsó esemény főszereplője édesanyám, aki ugyancsak ikreket várt, méghozzá három lányt. A komplikációk csökkentése érdekében császármetszést alkalmaztak. Minden rendben ment a várandósság alatt, a szülés előtti órákban és a császármetszés alatt is, a meglepetés ezek után következett. Szülés után visszavitték a műtőből a kórterembe, viszont csak az egyik lánya volt mellette. Erre kétségbeesett, hogy hol lehet a másik két baba, és minden fájdalom ellenére gondolkodás nélkül odament a szülészhez, hogy megkérdezze, mi történt. Az orvos megnyugtatta, hogy mind a három baba egészséges, viszont kettőt inkubátorba kellett helyezni, de a kismama fellélegezhet, és hazamehet az egy gyermekkel. Erre édesanyám határozottan kijelentette: „Három gyerekkel jöttem, három gyerekkel fogok hazamenni!” A szülész azonnal gondoskodott róla, hogy az édesanya addig maradjon a kórházban – oldalán egy gyermekkel –, ameddig a másik kettő csecsemő is felerősödik annyira, hogy egyszerre mehessenek haza, négyen, ahogy bementek. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra