Drasztikusan csökken a városban megengedett legnagyobb sebesség: 30 kilométer per óra lesz a maximum Rotterdamban

GettyImages-1224742108
Olvasási idő kb. 2 perc

Bekeményített Rotterdam önkormányzata: a romló közlekedésbiztonság miatt a legforgalmasabb területeken komoly sebességkorlátozást vezetnek be.

A jelenlegi 50 helyett legfeljebb 30 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek majd a sofőrök Hollandia második legnagyobb városának 115 útján. Az önkormányzat szerint ezek mindegyike sűrűn lakott, forgalmas, üzletekben, éttermekben, kávézókban és bárokban gazdag területen található.

Az intézkedést 2025 harmadik negyedévében vezetik be. 

Elengedhetetlen a sebességkorlátozás

A nagyváros vezetése a romló közlekedésbiztonságra hivatkozva változtat a szabályokon, amelyek ezúttal érintik a West-Kruiskade-t, valamint a Mathenesserlaan és a Hofplein egyes részeit. A helyi statisztikai adatok szerint tavaly 1446-an sérültek meg közlekedési balesetekben, amely közel 300-zal többen, mint 2021-ben.

Ráadásul a legtöbb eset olyan utakon történt, ahol a legnagyobb megengedett sebesség egyébként is csak 50 kilométer per óra volt.

Rotterdam megelégelte a száguldozást: sebességkorlátozást vezet be
Rotterdam megelégelte a száguldozást: sebességkorlátozást vezet beGetty Images Hungary

Új táblák és útburkolati jelek lesznek

A változásokat jól láthatóvá teszik, új közlekedési táblákat helyeznek majd ki, de az útburkolati jeleket is átfestik, ahol szükséges, eltüntetik azokat,

emellett egyes utakon fekvőrendőröket is elhelyeznek.

Rotterdamban egyelőre nincs szó arról, hogy mindenhol lejjebb viszik a megengedett sebesség határát, hiszen az akadályozná a tömegközlekedést és a sürgősségi szolgáltatásokat is. Mindenestre az önkormányzat szerint a város útjainak már több mint a felén 30 kilométer per órás maximális sebességgel kénytelen közlekedni az , aki autóba ül.

A holland fővárosban is nagy a szigor

Nem Rotterdam egyébként az első olyan holland város, amely megelégelte a „száguldozást”. A várostól mintegy 80 kilométernyire található Amszterdam legtöbb útján a megengedett sebességet már tavaly év végén 30 kilométer per órára csökkentették.  

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek