Felismered a retró mesefigurákat?

D NOE20150210011

Április 2-án lett volna 88 éves Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, író. Ő talán a legnépszerűbb és legismertebb magyar meseíró, akinek szavakba öntött kedves történetein több generáció is felnőtt.

Csukás István nevéhez fűződik az újkori magyar mesevilág talán legkülönösebb szereplőinek megteremtése. Süsü, Pom Pom, Gombóc Artúr, Mirr-Murr – csupán néhány név a legismertebb mesefigurái közül, amikkel nemcsak a mesekönyvekben, hanem a televízióban is találkozhattunk estéről estére. Te mennyire emlékszel rájuk? 

Teszteld a memóriádat kvízünkkel!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Te már gyermekkorodban sem rajongtál a mesékért... Itt az ideje bepótolni a nagy klasszikusokat! Jobb később, mint soha. 

5-7 pont: Nem rossz teljesítmény, de te vagy az, aki a mese végére mindig elaludt. Ha most már kíváncsi vagy rá, inkább olvasd el te magad.

8-10 pont: Gratulálunk, szép teljesítmény! Úgy tűnik, hiába a felnőtt kor, még mindig igazi meserajongó vagy.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek