Magyar családok tízezreit érinti ez a fontos határidő

GettyImages-1779311261 (1)

Alig pár nap maradt már csak hátra két fontos határidőig.

Nincs már sok idejük azoknak, akik idén nyáron érettségiznének, illetve akik felvételiznének a felsőoktatásba a 2024/2025-ös tanévre. 

Az aktív középiskolai hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákoknak szerencséjük van, az érettségi jelentkezési lapot oktatási intézményeik biztosítják. Azoknak azonban, akik már elvégezték tanulmányaikat korábban, ám például egy egyetemi felvételi miatt újra érettségiznének, egyénileg kell jelentkezniük. Ezt a kormányhivatalokban tehetik meg. 

Pár nap múlva lejár az érettségi- és a felvételi-határidő
Pár nap múlva lejár az érettségi- és a felvételi-határidőVarga György / MTI

Rohamosan közeledik az egyetemi felvételi jelentkezési határideje

Az egyetemi felvételikre is előzetesen kell jelentkezniük azoknak, akik középiskolai tanulmányaik befejezése után a felsőoktatásban tanulnának tovább, mint ahogy azoknak is, akik felnőtt fejjel készülnek egyetemre. Ezt idén is a Felvin keresztül lehet megtenni. A felvételi során térítésmentesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni.

A jelentkezési határidő mind az érettségi, mind a felvételi jelentkezés esetén 2024. február 15-e.

A februári határidő jogvesztő, azaz ha valaki eddig nem intézi el jelentkezési lapjait, az csak egy év múlva próbálkozhat ismét. A kapcsolódó dokumentumok esetén azonban van még lehetőség a pótlásra, a hivatalos dokumentumokat, a nyelvvizsgát, az érettségi bizonyítványt és egyebeket 2024. március 25. és július 10. között is feltölthetik a jelentkezési rendszerbe. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra