Így öltöztünk a hetvenes-nyolcvanas években: divatfotók anno

fortepan 126579
Olvasási idő kb. 2 perc

A szocializmus divatját unalmasnak vélni tévedés lenne: ennek ellenkezőjéről tanúskodnak ezek a fotók is.

A divat körforgásának köszönhetően azok a ruhadarabok, melyeket a galériánkban látható modellek viselnek, manapság is megállnák helyüket akár az utcán is – a nagy virágminta ugyanúgy visszatért, mint az ebben az időszakban jól ismert trapéznadrág.

Te emlékszel még, mit hordtak anyáink a hetvenes-nyolcvanas években? Ha nem, érdemes a lenti galériára kattintani: lehet, hogy nem pont ilyen holmikban feszítettek családtagjaid, de az valószínű, hogy ilyesmikre áhítoztak a legtöbben.

Kattints a képre, nyílik a galéria!

Nagyon jellegzetes szabású, mintájú ruhák jelentek meg ebben az időszakban, amelyeket már egészen modern divatfotókon örökítettek meg. 

A hatvanas évektől kezdve megjelentek a nagy ruhagyárak is, ezzel jelent meg egy vadonatúj szakma az országban: a manökeneké.

Korábban a ruhákat bemutató, csinos nőket a gyárak szerződtették valamilyen munkakörben: vasalónő, varrónő, adminisztrátor volt munkaköri leírása szerint mindegyikük. A hetvenes évektől kezdve azonban megindult a manökenképzés. Ez az állás ekkor még nem vált el a fotómodelli feladatoktól sem, legalább 170 centis lányokat kerestek, nem volt hátrány a műveltség, mozgást, sminket és színészmesterséget is oktattak a jelentkezőknek. 

Ha kíváncsi vagy a korszak legmenőbb frizuráira is, ezt a cikkünket olvasd el!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek