Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 210 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 90 gramm finom búzaliszt
- 100 gramm eritrit
- 200 gramm vaj vagy margarin
- 1 darab tojássárgája
- 1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
- 250 gramm túró
- 150 ml tejföl
- 1 darab tojás
- 0.5 biocitrom lereszelt héja és kifacsart leve
- 4 evőkanál xilit
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 250 gramm friss vagy fagyasztott piros gyümölcs
A piteforma előkészítéséhez:
- vaj és liszt szükség szerint
Elkészítés:
A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük az édesítőszerrel. Alaposan elmorzsoljuk benne a vajat, beleütjük a tojássárgáját, és adunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet. Gombóccá gyúrjuk. Ha még morzsás, adjunk hozzá egy pici vizet. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
Miután a tészta eleget pihent a hűtőben, lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és egy kivajazott, liszttel megszórt, 28 centiméter átmérőjű piteformába simítjuk.
A töltelékhez a gyümölcs kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. A túrós tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd megszórjuk a gyümölccsel.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.