Barackos joghurttorta (cukormentes recept)

Akik szeretik a könnyű, üdítő nyalánkságokat, azok nyárra mindenképp tervezzék be ezt a tortát, mert kellőképpen behűtve fagyi helyett is tökéletes választás.

Barack helyett elkészíthetjük málnával, eperrel vagy akár ribizlivel is.
Barack helyett elkészíthetjük málnával, eperrel vagy akár ribizlivel is.BOOOK Kiadó / Zergi Borbála

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához:

  • 2 darab tojás
  • 50 gramm xilit
  • 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

A krémhez:

  • 8 darab lapzselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 500 gramm natúr joghurt
  • 80 gramm porított xilit
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál cukormentes baracklekvár
  • 3 darab őszibarack (vagy konzerv)

A forma előkészítéséhez:

  • vaj és liszt szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a xilittel, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Fontos, hogy csomómentes legyen. Kivajazunk és liszttel megszórunk egy 20 centiméter átmérőjű tortaformát, és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát. 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a lapzselatint egy edénybe rakjuk, meglocsoljuk vízzel, és pár percig állni hagyjuk. Hozzáadunk 3 evőkanál joghurtot, összemelegítjük, majd elvegyítjük a többi joghurttal. Keverjük hozzá a porított xilitet is.

A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan a joghurtos krémhez forgatjuk.

Ha a piskóta kihűlt, megkenjük a lekvárral, és egyenletesen beborítjuk a felszeletelt őszibarackkal. A joghurtos krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta, és tálalás előtt legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.

Forrás: Iklódi Dóra: Cukormentes édességek (BOOOK Kiadó)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek