Hozzávalók 12 szelethez
A piskótához:
- 2 darab tojás
- 50 gramm xilit
- 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
A krémhez:
- 8 darab lapzselatin
- 2 evőkanál víz
- 500 gramm natúr joghurt
- 80 gramm porított xilit
- 200 ml tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 evőkanál cukormentes baracklekvár
- 3 darab őszibarack (vagy konzerv)
A forma előkészítéséhez:
- vaj és liszt szükség szerint
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a xilittel, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. Fontos, hogy csomómentes legyen. Kivajazunk és liszttel megszórunk egy 20 centiméter átmérőjű tortaformát, és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát. 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a lapzselatint egy edénybe rakjuk, meglocsoljuk vízzel, és pár percig állni hagyjuk. Hozzáadunk 3 evőkanál joghurtot, összemelegítjük, majd elvegyítjük a többi joghurttal. Keverjük hozzá a porított xilitet is.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd óvatosan a joghurtos krémhez forgatjuk.
Ha a piskóta kihűlt, megkenjük a lekvárral, és egyenletesen beborítjuk a felszeletelt őszibarackkal. A joghurtos krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta, és tálalás előtt legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.