3 környezetbarát társasjáték kicsiknek és nagyoknak

Három olyan társasjátékot ajánlunk, amik nem terhelik a környezetet, és játszva tanítanak a természet szeretetére.

Társasozni szuper program a hideg és sötét téli estéken, közben minőségi időt tölthetsz a családoddal, a barátaiddal. Azoknak ajánlunk most játékokat, akiknek a szeretteikkel szerzett közös élményeken túl a bolygó védelme is a szívügyük, ezért olyan társasokat hoztunk el, amik főként természetes – akár újrahasznosított – anyagokból készültek, minőségüknek hála akár generációkat is átvészelnek, és arra tanítanak, hogy értékeljük a természetet.

1. Photosynthesis

Az erdőben minden fa felfelé törekszik, hogy a lehető legtöbb fényhez juthasson. Ebben a játékban minél nagyobb vagy, annál könnyebben fejlődhetsz vagy nevelhetsz magokat, hogy te legyél az uralkodó faj.

Photosynthesis társasjáték
Photosynthesis társasjátékDívány

Ebben az ügyes stratégiai játékban tehát egy fafajt képviselsz a táblán, és a célod, hogy minél több fénypontot zsebelj be, amit költhetsz a már meglévő fák növesztésére, vagy pedig magokat vásárolhatsz belőle. Tervezz előre, helyezkedj jól, és urald az erdőt! A Photosynthesis gyönyörű, meglepően részletgazdag kivitelezésű (a fák ágain vörösbegyek ülnek, gyökereiknél nyuszik bújnak meg) és izgalmas, ráadásul az erdő működéséről is tanulhatsz vele. Pluszpont, hogy a játék száz százalékban újrahasznosított papírból készült.

Photosyntesis – Stratégiai játék 2-4 fő részére

Korosztály: 10 évestől 99 éves korig

Játékidő: 30-60 perc

Játékszabály: közepesen bonyolult

Szabály magyar nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Gémklub webáruház

Ár: 11 490 forint

Szubjektív vélemény: Hangulatos, gondolkodós játék, ami a legzordabb téli estét is felmelegíti.

2. Pipematz 

A madáretető körül énekesmadarak gyűltek össze, és magvakat csipegetnek. Mi, a játékosok, madárlesen vagyunk, szeretnénk minél többet megfigyelni belőlük, és begyűjteni róluk minden információt. A Pipematz esetében ez azt jelenti, hogy arra törekszünk, hogy begyűjtsük az őket ábrázoló kártyákat. Persze nem mindegy, hogy melyekhez jutunk hozzá, ugyanis a különféle párosítások után más-más pontok járnak, ráadásul a lapok értéke is számít. Új madárkákhoz a már meglévő kártyáid kijátszásával juthatsz.

Pipematz társasjáték
Pipematz társasjátékMetagame

A madárhatározó rajzaira emlékeztető illusztrációkkal játszva ismerheted meg a különböző fajokat, de a magyar nevük egy kis utánajárást igényel, ugyanis a társas angol, német és latin nyelvű. Játszhatjátok ketten, de annál izgalmasabb, minél többen szállnak be. 

Játékidő: 30 perc

Játékszabály: közepesen bonyolult

Korosztály: 10 éves kortól

Szabály angol nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Metagame webáruház

Ár: 5990 forint

Szubjektív vélemény: Kedves és összetett játék minden korosztálynak.

3. A gük csodálatos világa

A gük varázslatos erdejében csodálatos dolgok történnek: mozognak a fák, és a földből kristályok nőnek, de bizony a lakók meg is betegedhetnek. A gük feladata, hogy receptjeik alapján elkészítsék azokat a főzeteket, amelyekkel ezeken a lényeken segíthetnek, ehhez pedig össze kell gyűjteniük a megfelelő kristályokat. Feladatukat az erdő szellemei segíthetik vagy megnehezíthetik. 

A Gük gyönyörű és mulatságos, klasszikus dobókockás társasjáték, amihez a legkisebbek is csatlakozhatnak. A játékélményt a háromdimenziós tábla és a mozgatható elemek teszik igazán izgalmassá, a bájos karakterek és az elbűvölő mesevilág pedig már csak hab a tortán. 

A Marbushka játékokat magyar alkotó, Bohony Beatrix tervezi és készíti, aki nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. Fontosnak tartja, hogy fenntartható és minőségi anyagokból, a nyomdai munkák kivételével kézzel készüljenek, legtöbbjük újrahasznosított papírból, szállításkor pedig minimális mennyiségű csomagolóanyagot használnak. 

A gük csodálatos világa – Táblajáték 2-4 fő részére

Korosztály: 5 éves kortól

Játékidő: 20 perc

Játékszabály: egyszerű

Szabály magyar nyelven: innen letölthető

Elérhetőség: Marbushka webáruház

Ár: 10 900 forint

Szubjektív vélemény: Bűbájos történetek, meghitt játékélmény. 

Szívesen olvasnál még társasjátékokról? Nézd meg, mik voltak a nagy kedvenceink!

Oszd meg másokkal is!
Mustra