Sikerült! Az első játszótér, ahol sérült gyerekek is játszhatnak

Megvan az első játszótér, ahol súlyos mozgáskorlátozott gyerekek együtt játszhatnak az épekkel. Ha még emlékeznek rá, tavasszal írtunk róla, hogy lelkes, és a problémában érintett szülők, a MagikMe csapata közösségi gyűjtés indított, hogy kifejlesszenek egy olyan játszótéri eszközt, amit ép és sérült gyerek egyaránt használni tudnak. A kampány során a szükséges és tervezett 8000 angol font helyett 9630 gyűlt össze, így létre jöhetett a Pillangó nevű eszköz.

Most pedig, alig fél évvel később, az Auchan Ifjúságért Alapítvány segítségével és Zugló Önkormányzatának együttműködésével el is helyezték az első ilyen játékot a Nagybecskerek Játszótéren. A félreértések elkerülése végett: a játszóteret továbbra is mindenki, vagyis most már ténylegmindenki használhatja, egészséges és mozgáskorlátozott gyerekek is, hiszen az eszköz lényege éppen az, hogy képességeitől függetlenül mindenki együtt játszhat rajta. Vagyis ez egy plusz eszköz, és nem valami helyett került oda. 

A Pillangón egyszerre négyen tudnak játszani, közülük ketten hason fekve, ami egy kivitelezhető és biztonságos pozíció a súlyos mozgáskorlátozott gyerekek többségének is. Így, négyen együttműködve kell a gyerekeknek a középen lévő kishajót célba juttatniuk.

A projekt egyik vezetőjétől, Harsányi Esztertől megtudtuk, az önkormányzat rendkívül lelkes volt, azért állíthatták fel ezt a játékot elsőként az egyik zuglói játszótéren. A helyszín kiválasztásánál egyébként az is szempont volt, hogy a közelben van a Mozgásjavító Általános Iskola, így az oda járó gyerekek is játszóterezhetnek végre egy jót – tudtuk meg a zuglói önkormányzattól.

A XIV. kerület után a közeljövőben telepítenek majd Pillangó libikókát a II., a III., és a XI. kerület egy-egy játszóterére is. Ezek a helyszínek mind egy-egy Auchan áruház vonzáskörzetébe esnek. A cél pedig az, hogy lassan minden játszótéren legyenek olyan eszközök, amit minden gyerek használni tud, nem csak az egészségesek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra