Csináljon ön is kerekesszékes babát!

Nem feltétlenül kell Barbie-ra gondolni, a babákról akkor is mindenkinek a tökéletesség jut eszébe. Ez valahol káros is, hiszen a későbbi potenciális önértékelési zavarok mellett nagy kárt tud okozni azoknál a beteg gyermekeknél is, akik azt hiszik, kevesebbek amiatt, mert például kerekesszékbe kényszerülnek, vagy sztómájuk van.

Éppen ezért zseniális a Toy Like Me (Olyan játék, mint én) elnevezésű kampány is, amelybe a mashable.comon futottunk bele, és amit beteg gyerekek szülei indítottak. A cél: felhívni a játékipar figyelmét arra, hogy igenis van igény a különleges babákra.

Úgy látszik, az alulról induló, a babaipar tökéletességmániáját megelégelő kezdeményezések időszakát éljük, a közelmúltban futott végig a világ hírportáljain Sonia Singh története, aki megelégelte a travesztinek és örömlánynak sminkelt babákat, és ad nekik új, normális, kislány/kisfiú személyiséget.

A közösségi médiában (Facebookon és Twitteren) #ToyLikeMe hashtag alá várják a vonatkozó posztokat az ötletet kippattintó szülők, akik egyébként (mivel jelenleg nem kaphatóak ilyen játékok) saját maguk alakítják át az otthon fellelhető babákat és erre buzdítják a többieket is.

A műanyag kislányok így anyajegyeket, pikkelysömört, tűzfoltokat, sztómát és akár kerekesszéket is kaphatnak – a lényeg, hogy minél jobban tudjon vele azonosulni a kis beteg, és egy percig se érezze úgy, hogy más, mint a többiek. De egy ilyen baba egyébként bármelyik gyerek játékai között helyet érdemelne, egy piciként lépés a másság elfogadása felé.

A fenti képet Cath Bryant posztolta a twitterre, akinek gyeremeke egy a 770 ezer 16 év alatti betegből az Egyesült Királyságban – a Disabled Living Foundation adatai szerint ez azt jelenti, hogy minden 20. gyerek érintett az országban. Ha kíváncsi a többi képre, ide kattintva megnézheti.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek