Sikeres, vállalkozó nő - vagyis hát anya

Sokan, sokféleképpen próbáljuk megoldani az anyaság és a karrier között feszülő szakadék áthidalását. Időzsonglőrök akarunk lenni és szuperanyák, sikeresek minden fronton – néha megy, néha nem. Holott... talán az a bizonyos szakadék nem is feltétlen szakadék. Lehet, hogy csak a rossz irányban keressük a tökéletes megoldást. Pedig vannak jó irányok is. És akik megtalálták – nos, ők például indultak az Év Anyavállalata címért.

Ezen az oldalon igazán nem kell bizonygatni, milyen nehéz a szülés után visszakerülni a munkahelyre. Szakértők szerint a kismamáknak csupán a fele tud visszatérni az eredeti munkahelyére a GYES lejárta után, a gyermekekkel otthon töltött évek alatt pedig komoly
anyagi nehézségekkel kell szembenézniük a családoknak: korábbi  jövedelmük akár a felére is visszaeshet, miközben a kiadásaik folyamatosan nőnek. A lehetséges megoldások között felmerülhet a részmunkaidős munkavállalás, a távmunka-lehetőségek, az internetes munka – de mindössze az anyák 11%-a tud ezeken belül dolgozni.

Az Év Anyavállalata 2011 verseny célja rávilágítani arra, hogy a kismamák nehéz munkaerő-piaci helyzetében jó alternatíva lehet az önálló vállalkozás indítása.

Idén második alkalommal keresi az Év Anyavállalatát a gazdagmami.hu oldal. A versenyben részt vehet minden anyuka, aki legalább egy 6 éves kor alatti gyermek mellett indította el vállalkozását vagy még a gyermeke(i) születése előtt kezdett el vállalkozni és a gyermekek mellett is megszakítás nélkül üzemelt a cég. Cégek és egyéni vállalkozók egyaránt jelentkezhetnek, de a részvétel feltétele, hogy a vállalkozás már legalább 1 éve működjön.

A verseny célja rámutatni: az otthon töltött éveknek nem kell  szükségszerűen a munka világából való teljes kieséssel járniuk, a kismamák babák mellett is képesek piacképes és sikeres cégeket indítani.

Még nevezhetsz!

Pályázatokat benyújtani  április 22.-én pénteken éjfélig lehet itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek