Szarkupac az asztalon – a gyerekek kedvenc játéka

Ha akarom labda, ha akarom, gyurma, nyúlik, pattog, ragad, szakad, törik, zajt csap, nem koszol és az asztalon hagyva egy idő után leginkább úgy néz ki, mint egy adag kutyaszar, mi az?

gyurmalin1

A gyerekeim legújabb kedvenc játéka, a gyurmalin. De mi az a gyurmalin?

A termék nem újdonság, az Index már 2007-ben beszámolt róla, ám mi csak nemrég kaptuk ajándékba a fekete színű trutyit, ami azóta a család kedvencévé vált. A gyurmalin egy titándioxidot, szilikont és kvarckristályt tartalmazó anyag, amely nemcsak a gyerekek rokonszenvét nyerte el, felnőtt vendégeink is gyakran formázzák, tépik, húzzák a különleges gyurmát, amely anyagánál fogva számos műveletre alkalmas. Ezen az oldalon jó néhány trükk található, amiket a gyurmalinnal lehet végezni.

gyurmalin2

Nekünk fekete gyurmalinunk van, de létezik színváltó, mágneses, csillámló, színjátszó és sötétben világító változat is. (Képzelem, éjszaka a fürdőszobába menet mekkora sokk lenne egy világító kupac a vécédeszka tetején.) Egy alapszínű gyurmalin 2400 forint, a színjátszók, színváltók, csillámosak, fémes színűek és sötétben világítók 2760 forintba kerülnek, a mágnesesért pedig 2880 forintot kell fizetni.

gyurmalin3

A gyurmalinnal csak egy problémám van: a gyerekeimnek köszönhetően a lakás legkülönbözőbb helyein bukkan fel váratlanul kissé szétfolyva és kutyagumi alakot felvéve. De ez persze nem a termék hibája, a gyerekeimet kellene rendre szoktatni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek