Asztro: Sokkoló események várhatók

Olvasási idő kb. 4 perc

A Jupiter és a Szaturnusz egyébként sem egyszerű huzavonáját egy Jupiter- Uránusz együttállás teszi még kacifántosabbá. Kettőjük találkozása önmagában is különleges esemény: 14 évente kerül rá sor. Meglepő fordulatokra számíthatunk.

sokk_mA két bolygó jól megérti egymást: mindkettő kalandvágyó, jövőorientált, újító szellemű, nagy mókamester. Őket aztán bajosan lehetne szőrszálhasogatással vádolni, imádják, ha zajlik körülöttük az élet, ezért lefogadhatjuk, hogy mi sem fogunk unatkozni. Társulásukat ötletgazdagság, szellemesség, merészség, újítási kedv, gazdag fantázia, az újdonságokra való fogékonyság, zseniális sziporkák, találmányok ugyanúgy jellemezhetik, mint a túlzásokból fakadó problémák: az elhamarkodottság, a valóság rovására túlburjánzó képzelet, veszélyek hajszolása, hazárdírozás a szó szoros vagy átvitt értelmében, de bármilyen más formában is elkaphat a gépszíj.

A két bolygó természetében rejlő eltérések még szélsőségesebbé tehetik az előttünk álló időszakot. A Jupiter pl. a lassúbb, követhetőbb változásokat kedveli, a fokozatosság elvét szem előtt tartva időt hagy, hogy hozzászokjunk az új helyzetekhez, és kifejlesszük a kezelésükhöz szükséges eszközöket. Ezzel szemben az Uránusz kvantumugrásokban halad, azonnal és radikálisan akar változtatni, rögtön eredményt akar, félő tehát, hogy a vízzel együtt a gyereket is kiönti. Különösen, hogy ellentétben az élni és élni hagyni elvét valló -Jupiterrel, inkább csak elvileg humanista, mint a gyakorlatban.

Elindult a flúgos futam

Életünk tehát akár egyik pillanatról a másikra is 180 fokos fordulatot vehet. Május 28- tól, amikor az Uránusz becsörtet a Kos jegyébe, még pörgősebbre vált a tempó, június 6- án pedig, amikor a Jupiter is beéri, vágtájuk egyenesen követhetetlenné válhat

Kettejük találkozója egyaránt hozhat hirtelen, meglepő változásokat a nagyvilágban és személyes sorsunkban. Némelyek jelentőségét csak évek múlva tudjuk majd felbecsülni. A együttállás által érintett életterületeinken mi is kalandvágyóbbak, kockázatvállalóbbak leszünk a szokásosnál, érvényre szeretnénk juttatni egyéniségünket, kreativitásunkat, megújulást sürgetünk. Megnő az önbizalmunk, nagyobb szabadságot szeretnénk, esetleg türelmetlenebbekké, követelődzőbbeké válunk.

Ha pedig úgy tapasztaljuk, hogy mi magunk nem sokat változtunk, talán emberi kapcsolataink okoznak meglepetéseket. Időnként egyenesen sokkolókat. A derült égből villámcsapásként lesújtó szakítások ugyanúgy benne lehetnek a pakliban, mint az, hogy egyik pillanatról a másikra belefussunk életünk nagy szerelmébe.

Újabb boszorkányperek vagy a lángelme sziporkái?

Könnyen belátható, hogy az eufórikus duó a komor Szaturnusszal párosulva, cifrábbnál cifrább helyzeteket eredményezhet. A lehetőségek kavalkádjában minden igaz és az ellenkezője is: egy szempillantás alatt érhetnek hatalmas károk és megüthetjük a főnyereményt, a legszerencsétlenebbnek tartott sorsfordulatok idővel a legnagyobb jótéteményeknek bizonyulhatnak.

Ha a bőségesen áramló energiák, ötletek, képességek nem találnak maguknak megfelelő közeget, a feszültség szűk körben robban: szétdúlva családi, baráti vagy munkatársi kapcsolatainkat. Hangulatunk annyira ingatag, hogy nem is kellenek feltétlenül külső események ahhoz, hogy fergeteges jókedvünk egyik pillanatról a másikra búskomorságba csapjon át. Eközben, mintha csak a tárgyak is átvennék a feszültséget, gyakoribbak lehetnek a robbanások, tűzesetek, rövidzárlatok is.

Az egészen abszurd hit- és ideológiabeli viták szintén okozhatnak emberi tragédiákat. 1692- ben például, amikor a legutóbb állt együtt úgy az Uránusz és a Jupiter, hogy egyszersmind a Szaturnusszal is szembekerültek (akkoriban az Ikrek - Nyilas jegyeket kötötte össze az oppozíció), zajlottak a salemi boszorkányperek. Az akkori tömeghisztériát iskolás gyerekek robbantották ki júniusban, szeptember 22- ig pedig, amikor a perek véget értek, 19 ártatlan embert felakasztottak, egy belehalt a kínzásba, több mint száz gyanúsítottat pedig bebörtönöztek.

Ha azt szeretnénk, tehát, hogy az ellentétek nekünk dolgozzanak, ahelyett hogy aknamezővé változtatnák életünket, fantáziánknak szövetkezni kell a stabilitást, teherbíró alapokat adó gyakorlati oldallal. Ne csak egyet aludjunk, mielőtt hirtelen haragunkban vagy lelkesedésünkben felrúgnánk egy régi kapcsolatot, munkahelyet, stb. Engedjünk időt magunknak arra is, hogy kiderüljön: nagy ötleteink, ha átmenetileg nem is valósíthatók meg, csakugyan olyan zseniálisak- e mint pl. Leonardoé vagy már megint üresjáratban pörög az agyunk? Megoldást jelenthet a kemény, őszinte szembesülés is. Ha pedig látszólag minden darabokra hullik körülöttünk, a sors kezünkre játssza az újra kezdéshez szükséges lehetőségeket is.

Fotó: photogramma1

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek