Hihetetlen, de 1300 éve ugyanaz a család üzemelteti ezt a szállodát

Keiunkan05s3200
Olvasási idő kb. 6 perc

Ha azt gondolnád, a szállodák története legfeljebb egy-két évszázadra nyúlik vissza, akkor tévedsz. Van egy hotel ugyanis, amely már nem kevesebb mint 1300 éve várja a vendégeit, nem is akármilyen környezetben.

A Fujitól nem messze van Japánban egy üdülőhely, amely – jól figyelj – időszámításunk szerint 705 óta működik. És ha ezen számodra nincs semmilyen csodálkoznivaló, akkor még egy hihetetlenül érdekes dolgot is elárulunk: azt, hogy a hotel működtetéséről azóta ugyanaz a család gondoskodik. Egészen pontosan 52 generáció óta.

Egy család kezében

A Nishiyama Onsen Keiunkan 2011-ben a világ legrégebbi, folyamatosan működő szállodájaként került be a Guinness-rekordok könyvébe. Nem véletlenül: ennél öregebb hotelt ugyanis még nem hordott a föld a hátán, ráadásul úgy, hogy eközben az alapító, Fujiwara Mahito családja azóta ki sem engedte a kezéből az irányítást.

Noha a fogadót az évek során korszerűsítették és karbantartották, a fő attrakciók, vagyis a nyugalmat adó, meleg források, no és a gyönyörű kilátás mit sem változott. 

Hányatott múlt

A Nishiyama Onsen Keiunkan igen hosszú évszázadai nem voltak mindig zökkenőmentesek. A szálloda főépületének háromszor is költöznie kellett: kétszer azért, mert 1909-ben és 1916-ban óriási tűz tombolt a területen, 1925-ben egy nagy szikla tette tönkre a ryokan egyik épületét, 1982-ben pedig egy tájfun végzett óriási pusztítást. A szálloda azonban áll, és szebb, mint valaha volt. 

Ekkor kezdődött

Úgy tartják, hogy 705-ben a legbefolyásosabb arisztokrata család legidősebb fia meleg források után kutatva indult el a városból. Nem sokkal ezután épült meg a ryokan, a hagyományos japán termálvizes hotel, amelynek több mint ezer éve alatt a vendégeknek volt ideje alaposan megszeretni a helyet. A fogadóban már milliók megfordultak, köztük szamurájok, túlhajszolt tokiói béresek, olyan híres vezetők, mint amilyen a 400 évig uralkodó sóguncsalád, a Tokugawák, és még az ország jelenlegi császára, Naruhito is, aki 2019 májusában került trónra. Mellettük még sok-sok politikus és megannyi híresség is ellátogatott a Keiunkanba, hogy élvezhesse a hely gyógyító vizét, no és azért, hogy részesei legyenek az egészen különleges hely történelmének. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hanabi (@hanabi_community) által megosztott bejegyzés

Természet kívül és belül

A szállodában összesen 37 hagyományos japán stílusú, három részből – két ülősarok és egy nappali – álló szoba van.

A kilátás, mondhatni, pazar, ráadásul nem csak kitekintve gyönyörű, belül is éppoly varázslatos.

Nemcsak azért, mert a fogadó területén található hat termálforrás közül négy kültéri, kettő pedig bent csordogál, hanem azért is, mert a padlók helyi kőből, a fürdők fából készültek, a benti fürdőhelyiségeket pedig megannyi dísznövény ékesíti.

Ennyi az annyi

Bizonyára téged is érdekel, hogy ezért a szívet-lelket melengető és testet nyugtató luxusért mennyit kell fizetni. Valószínűleg számodra sem meglepő, hogy igen borsos árat: éjszakánként akár 140–190 ezer forintnak megfelelő japán jent. Bár mi ez azokhoz a szállodákhoz képest, amelyekben napi ötvenmillióba kerül az élet!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek