Ezt kapod a világ legdrágább szállodájában ötvenmillió forintért

GettyImages-173951979

Miközben a magyaroknak még arra sincs elég pénze, hogy akár külföldre, akár a Balatonhoz hosszabb időre elutazzanak, addig a világ boldogabbik felén elképesztő árakkal várják a luxusvendégeket a legdrágább szállodák. No de mit adnak cserébe napi ötvenmillió forintért?

#1 Lover’s Deep Luxury Submarine Hotel, Saint Lucia

A világ legdrágább szállodája a Karib-térségben, Saint Lucia szigetén található. A vulkanikus eredetű földdarab az egyetlen sziget a világon, ami egy nő nevét viseli, s egyesek szerint már Kolumbusz Kristóf is partra szállt rajta. Az egyik legfőbb látványosságot az UNESCO természeti világörökségének részét képező Piton-hegyek adják, de a trópusi klíma, a fehér homokos strandok is megérik az utazást. Egy ilyen helyen nem is olyan nehéz olyan luxusszállodát üzemeltetni, ami sikeres, bár bizonyosan hozzátesz az elismertséghez a tengeralattjáró, amin a vendég kénye-kedve szerint körbeutazhatja a Karib-tengert. Mindenkinek saját kapitánya, magánszakácsa és komornyikja van, motorcsónakos transzferrel a tengeralattjáróba és vissza. 

#2 The Palms, Las Vegas

A világ második legdrágább szállodája hol máshol lehetne, mint Las Vegasban? A kaszinóiról és elhamarkodott házasságairól híres központ 2022 májusában több mint hárommillió turistát fogadott, és ez a szám a nyáron tovább emelkedett. Különösebb természeti csodákat a sivatag közepén nem várhatunk, de akkor mitől ilyen sikeres a The Palms, és hogy kérhetnek egy éjszakáért negyvenmillió forintot az Empathy Suite-ban? Nos, a csillagászati árért cserébe két hálószobával, egy jakuzzival és egy sós relaxációs szobával felszerelt lakosztály kapható, kilátással a Las Vegas Stripre. A vendégeket egy privát körút is várja a szálloda művészeti gyűjteményében, amely hat eredeti Damian Hurst-alkotást és egyedi bútorokat is tartalmaz.

#3 Hotel President, Svájc

A genfi szálloda Wilson Royal Penthouse Suite lakosztálya huszonhatmillió forint/éjszakás árával a harmadik legdrágább hely a világon. Cserébe egy egész nyolcadik emeletet kap a kedves vendég, kiváló panorámával a Mont Blanc-ra és a Genfi-tóra. A lakosztályhoz természetesen privát lift visz fel, és saját, a nap 24 órájában rendelkezésre álló személyi asszisztens, séf és inas is jár a belépőkártyák mellé. A gyönyörű természeti környezet a turistákat vonzza, a város az üzletembereket, a CERN részecskefizikai kutatóközpont a tudósokat, az ENSZ-székház pedig a politikusokat, így fordulhat elő, hogy a város 182 ezres lakosságának 44%-a külföldi – a városban még két híres magyar, Bartók Béla és Bocskai István szobra is helyet kapott.

#4 The Mark Hotel, New York City

Manhattan szívében találjuk meg a The Mark Penthouse lakosztályt, amihez a huszonötmillió forintos árért saját bálteremmé átalakítható nappali is tartozik. Emellé jár 5 hálószoba, 6 fürdőszoba, 4 kandalló, 2 bárpult és 2 mosdószoba, no meg csodás kilátás a Central Parkra. Ebben a lakosztályban bárki Carrie Bradshaw-nak érezheti magát. New York városának idegenforgalma Las Vegaséhoz hasonló nagyságrendű, s az egyik kihagyhatatlan eleme épp Manhattan, vele az Ötödik sugárút, a Broadway, a Times Square, a szigethez tartozó Ellis Island, a Szabadság-szobornak helyt adó Liberty Island és a Central Park. 

#5 COMO Hotel, Fidzsi-szigetek

„Már” húszmillió forint/éjszakáért elérhető a világ ötödik legdrágább szállodai lakosztálya, a Laucala Island Resort Hilltop Estate a COMO elnevezésű szállodában. Páratlan kilátás nyílik az egész városra, valamint egy végtelenített medence, egy gyógyfürdő és egy sofőrrel felszerelt Rolls-Royce is a vendégek rendelkezésére áll.

A Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő szigetcsoport egyedi és elképesztő növény- és állatvilággal rendelkezik, gyönyörű óceánparti strandjai miatt nagyon népszerű nyaralóhely, ugyanakkor tényleg a Föld másik felén helyezkedik el, s lassan el is nyeli a víz. Levuka városa már világörökségi helyszín, és még három tájegység van várólistán javaslatként. Reméljük, még időben felveszik őket a listára.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra