Ezt kapod a világ legdrágább szállodájában ötvenmillió forintért

GettyImages-173951979

Miközben a magyaroknak még arra sincs elég pénze, hogy akár külföldre, akár a Balatonhoz hosszabb időre elutazzanak, addig a világ boldogabbik felén elképesztő árakkal várják a luxusvendégeket a legdrágább szállodák. No de mit adnak cserébe napi ötvenmillió forintért?

#1 Lover’s Deep Luxury Submarine Hotel, Saint Lucia

A világ legdrágább szállodája a Karib-térségben, Saint Lucia szigetén található. A vulkanikus eredetű földdarab az egyetlen sziget a világon, ami egy nő nevét viseli, s egyesek szerint már Kolumbusz Kristóf is partra szállt rajta. Az egyik legfőbb látványosságot az UNESCO természeti világörökségének részét képező Piton-hegyek adják, de a trópusi klíma, a fehér homokos strandok is megérik az utazást. Egy ilyen helyen nem is olyan nehéz olyan luxusszállodát üzemeltetni, ami sikeres, bár bizonyosan hozzátesz az elismertséghez a tengeralattjáró, amin a vendég kénye-kedve szerint körbeutazhatja a Karib-tengert. Mindenkinek saját kapitánya, magánszakácsa és komornyikja van, motorcsónakos transzferrel a tengeralattjáróba és vissza. 

#2 The Palms, Las Vegas

A világ második legdrágább szállodája hol máshol lehetne, mint Las Vegasban? A kaszinóiról és elhamarkodott házasságairól híres központ 2022 májusában több mint hárommillió turistát fogadott, és ez a szám a nyáron tovább emelkedett. Különösebb természeti csodákat a sivatag közepén nem várhatunk, de akkor mitől ilyen sikeres a The Palms, és hogy kérhetnek egy éjszakáért negyvenmillió forintot az Empathy Suite-ban? Nos, a csillagászati árért cserébe két hálószobával, egy jakuzzival és egy sós relaxációs szobával felszerelt lakosztály kapható, kilátással a Las Vegas Stripre. A vendégeket egy privát körút is várja a szálloda művészeti gyűjteményében, amely hat eredeti Damian Hurst-alkotást és egyedi bútorokat is tartalmaz.

#3 Hotel President, Svájc

A genfi szálloda Wilson Royal Penthouse Suite lakosztálya huszonhatmillió forint/éjszakás árával a harmadik legdrágább hely a világon. Cserébe egy egész nyolcadik emeletet kap a kedves vendég, kiváló panorámával a Mont Blanc-ra és a Genfi-tóra. A lakosztályhoz természetesen privát lift visz fel, és saját, a nap 24 órájában rendelkezésre álló személyi asszisztens, séf és inas is jár a belépőkártyák mellé. A gyönyörű természeti környezet a turistákat vonzza, a város az üzletembereket, a CERN részecskefizikai kutatóközpont a tudósokat, az ENSZ-székház pedig a politikusokat, így fordulhat elő, hogy a város 182 ezres lakosságának 44%-a külföldi – a városban még két híres magyar, Bartók Béla és Bocskai István szobra is helyet kapott.

#4 The Mark Hotel, New York City

Manhattan szívében találjuk meg a The Mark Penthouse lakosztályt, amihez a huszonötmillió forintos árért saját bálteremmé átalakítható nappali is tartozik. Emellé jár 5 hálószoba, 6 fürdőszoba, 4 kandalló, 2 bárpult és 2 mosdószoba, no meg csodás kilátás a Central Parkra. Ebben a lakosztályban bárki Carrie Bradshaw-nak érezheti magát. New York városának idegenforgalma Las Vegaséhoz hasonló nagyságrendű, s az egyik kihagyhatatlan eleme épp Manhattan, vele az Ötödik sugárút, a Broadway, a Times Square, a szigethez tartozó Ellis Island, a Szabadság-szobornak helyt adó Liberty Island és a Central Park. 

#5 COMO Hotel, Fidzsi-szigetek

„Már” húszmillió forint/éjszakáért elérhető a világ ötödik legdrágább szállodai lakosztálya, a Laucala Island Resort Hilltop Estate a COMO elnevezésű szállodában. Páratlan kilátás nyílik az egész városra, valamint egy végtelenített medence, egy gyógyfürdő és egy sofőrrel felszerelt Rolls-Royce is a vendégek rendelkezésére áll.

A Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő szigetcsoport egyedi és elképesztő növény- és állatvilággal rendelkezik, gyönyörű óceánparti strandjai miatt nagyon népszerű nyaralóhely, ugyanakkor tényleg a Föld másik felén helyezkedik el, s lassan el is nyeli a víz. Levuka városa már világörökségi helyszín, és még három tájegység van várólistán javaslatként. Reméljük, még időben felveszik őket a listára.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra