Hihetetlen, de 1300 éve ugyanaz a család üzemelteti ezt a szállodát

Keiunkan05s3200
Hrdina-Bárány Zsuzsi

Ha azt gondolnád, a szállodák története legfeljebb egy-két évszázadra nyúlik vissza, akkor tévedsz. Van egy hotel ugyanis, amely már nem kevesebb mint 1300 éve várja a vendégeit, nem is akármilyen környezetben.

A Fujitól nem messze van Japánban egy üdülőhely, amely – jól figyelj – időszámításunk szerint 705 óta működik. És ha ezen számodra nincs semmilyen csodálkoznivaló, akkor még egy hihetetlenül érdekes dolgot is elárulunk: azt, hogy a hotel működtetéséről azóta ugyanaz a család gondoskodik. Egészen pontosan 52 generáció óta.

Egy család kezében

A Nishiyama Onsen Keiunkan 2011-ben a világ legrégebbi, folyamatosan működő szállodájaként került be a Guinness-rekordok könyvébe. Nem véletlenül: ennél öregebb hotelt ugyanis még nem hordott a föld a hátán, ráadásul úgy, hogy eközben az alapító, Fujiwara Mahito családja azóta ki sem engedte a kezéből az irányítást.

Noha a fogadót az évek során korszerűsítették és karbantartották, a fő attrakciók, vagyis a nyugalmat adó, meleg források, no és a gyönyörű kilátás mit sem változott. 

Hányatott múlt

A Nishiyama Onsen Keiunkan igen hosszú évszázadai nem voltak mindig zökkenőmentesek. A szálloda főépületének háromszor is költöznie kellett: kétszer azért, mert 1909-ben és 1916-ban óriási tűz tombolt a területen, 1925-ben egy nagy szikla tette tönkre a ryokan egyik épületét, 1982-ben pedig egy tájfun végzett óriási pusztítást. A szálloda azonban áll, és szebb, mint valaha volt. 

Ekkor kezdődött

Úgy tartják, hogy 705-ben a legbefolyásosabb arisztokrata család legidősebb fia meleg források után kutatva indult el a városból. Nem sokkal ezután épült meg a ryokan, a hagyományos japán termálvizes hotel, amelynek több mint ezer éve alatt a vendégeknek volt ideje alaposan megszeretni a helyet. A fogadóban már milliók megfordultak, köztük szamurájok, túlhajszolt tokiói béresek, olyan híres vezetők, mint amilyen a 400 évig uralkodó sóguncsalád, a Tokugawák, és még az ország jelenlegi császára, Naruhito is, aki 2019 májusában került trónra. Mellettük még sok-sok politikus és megannyi híresség is ellátogatott a Keiunkanba, hogy élvezhesse a hely gyógyító vizét, no és azért, hogy részesei legyenek az egészen különleges hely történelmének. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hanabi (@hanabi_community) által megosztott bejegyzés

Természet kívül és belül

A szállodában összesen 37 hagyományos japán stílusú, három részből – két ülősarok és egy nappali – álló szoba van.

A kilátás, mondhatni, pazar, ráadásul nem csak kitekintve gyönyörű, belül is éppoly varázslatos.

Nemcsak azért, mert a fogadó területén található hat termálforrás közül négy kültéri, kettő pedig bent csordogál, hanem azért is, mert a padlók helyi kőből, a fürdők fából készültek, a benti fürdőhelyiségeket pedig megannyi dísznövény ékesíti.

Ennyi az annyi

Bizonyára téged is érdekel, hogy ezért a szívet-lelket melengető és testet nyugtató luxusért mennyit kell fizetni. Valószínűleg számodra sem meglepő, hogy igen borsos árat: éjszakánként akár 140–190 ezer forintnak megfelelő japán jent. Bár mi ez azokhoz a szállodákhoz képest, amelyekben napi ötvenmillióba kerül az élet!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra