Ezt az 5 filmet várjuk a legjobban idén ősszel

GettyImages-824033280

A kaland nem csak a nyár privilégiuma: az ősz is lehet izgalmas. Ha hirtelenjében még nem tudod, mit érdemes izgatottan várni a karácsonyon kívül a következő hónapokban, akkor hadd ajánljunk neked 5 olyan filmet, amelyek minőségi szórakozással kecsegtetnek.

Hát megérkezett az ősz is végül, hiába próbáltuk életben tartani az utolsó pillanatos lángos-túladagolásokkal és könnyed könyvekbe meneküléssel. Na de ne keseredjünk el! Még ha a napok egyre rövidülnek is, az idő egyelőre még szép, így a hétvégi kirándulásokkal feltölthetjük még magunkat éltető napfénnyel, és magunkba szívhatjuk a természet üdítő leheletét. Ráadásul az ősz több szórakozást tartogat számunkra, mint azt gondolnánk: a színházak új évadai tárt karokkal várnak és a mozik is ínyenc falatokat kínálnak – és kivételesen nem az örök kedvenc mozis kukoricára gondoltunk. Ezt az 5 filmet várjuk a leginkább idén ősszel a nagyvászonra!

1. Hamupipőke három kívánsága – családi élő szereplős mesefilm: szeptember 1.

Ha még éhes vagy a mesék csodájára, és szeretnél átélni egy mágikus élményt a gyerekeiddel, akkor irány a mozi! Ugyanis a Hamupipőke három kívánságát már szeptember 1-től vetítik. A jól ismert Grimm-mese norvég fantasyköntöst ölt magára, és a hideg észak szellemével járja át a filmet. Látványvilágában a Trónok harca északi vidékére hajazó tájak, épületek és belső terek köszönnek vissza, a maguk rusztikus ridegségével, valamint a báli jelenetek szemkápráztató ruhakölteményekkel sziporkázzák tele a vásznat. Nemhiába, hiszen a bál ezúttal is döntő fontosságú a történet számára: az ifjú hercegnek ugyanis csak ekkor nyílik lehetősége arra, hogy saját magának válasszon feleséget, és ne az apja döntsön helyette. Hamupipőke is felveszi a klasszikus történet fonalát, és a gonosz mostohájának tiltása ellenére egy kis varázslat segítségével (ezúttal tündérkeresztanya helyett három varázsmogyoróval) szintén belibben a bálra, ahol a herceggel is összeakad. Azonban nem először találkoznak ekkor. A kalandvágyó, az előzetesben még az íjjal is mesterien bánó Hamupipőke korábban már mély benyomást tett a hercegre, amikor vadászat közben lehordta a fiút – ennek pedig milyen mesebeli herceg tudna ellenállni? 

Kíváncsian várjuk, hogy az eredeti Disney-rajzfilmben a mulyaságáért sokat kritizált Hamupipőke karakterének miként adnak új életet, jelentést a norvég filmben. Illetve felmerül a kérdés, hogy tud-e újat mutatni a norvég film a Disney két évvel ezelőtti élő szereplős Hamupipőke-filmjéhez képest az új helyszínválasztáson kívül. 

2. Nyugati nyaralás – bűnügyi vígjáték: szeptember 15.

A magyar játékfilmek reneszánszukat élik, és egyre több színvonalas alkotással örvendeztetnek meg minket. Az igazi, minőségi magyar humorral telitűzdelt tavaly téli romantikus vígjáték, a Nagykarácsonyalkotói, Lévai Balázs és Tiszeker Dániel ezúttal egy új évszak meghódítását tűzték ki célul a Nyugati nyaralás című bűnügyi vígjátékukkal. A napjaink Magyarországa helyett a 80-as évekbe repítenek el, ahol a pártvezetők Ladáit szerelő Mauer Gyuri (Mészáros Máté) a Riviérára vinné kis családját nyaralni. Azonban csak három útlevelet kapnak a négy helyett, így az álomnyaralást sebesen újra kell tervezni. Szerencsére kapóra jön, hogy egy disszidens magyar Gyurinál hagyta gyönyörű német autóját, így a családapa fejében megszületik a nagy terv: nem nyugatra igyekvő csóró magyarokként fognak nyaralni, hanem nyugatról érkező tehetős turistákként fognak vakációzni a Balatonnál. Persze mit sem érne a film, ha ezzel a húzással nem egy érdekes bonyodalomba vennének éles kanyart. A kölcsönvett autó egyenesen a hidegháború kémjátszmáiba vezeti őket, amelyből egy családként kell kigabalyodniuk. 

Parádés szereposztással kecsegtet ez a magyar film. Mészáros Máté mellett többek között Pokorny Liát (Gyuri feleségeként) és Szőke Abigélt (Gyuri lányként) is láthatjuk majd a nagyvásznon. Izgatottan várjuk továbbá, hogy a korábban méltatlanul elhanyagolt 80-as évek Magyarországát hogyan fogja feldolgozni Lévai Balázs és Tiszeker Dániel vígjátékként, és vajon a szintén ezt az érát feldolgozó A besúgó című drámasorozathoz képest mit fognak kihozni belőle egy merőben más műfaj segítségével. Ha ugyanolyan élvezetes, egyszerre mély üzenettel rendelkező és megnevettető filmet sikerül létrehoznia az alkotóknak, mint a karácsonyi filmjükkel, akkor mindenki boldogan fog távozni a vetítéséről.

3. Nincs baj, drágám – horror, thriller: szeptember 22.

Nem először láthatjuk Florence Pugh-t horrorisztikus szektában: a 2019-es Fehér éjszakák után ismét első ránézésre idilli közösségben találja magát főszereplőként. Most viszont nem északra látogat el egy nyár közepi ünnepségre, hanem az 1950-es évek Amerikájában talál magának Alice szerepében egy utópisztikus kísérleti közösséget, ahol egy festői kertvárosszerű településen háziasszonyként tengeti a mindennapjait, míg férje, Jack (Harry Styles) és a többi férfi egy titokzatos cég még rejtélyesebb projektjén dolgoznak. Alice és a többi feleség élete csupa pihenés és szórakozás, csupán annyi a dolguk, hogy ellássák a háztartásbeli teendőket és ínycsiklandozó fogásokat varázsoljanak férjeik tányérjára, mire azok hazaérnek. Csak egy dolgot kell tenniük cserébe: nem szabad kérdezősködniük a férfiak munkájáról. Alice-t viszont nem olyan fából faragták, aki képes a tudatlanságot választani, ha valami felkeltette a kíváncsiságát, így érdeklődése szerencsétlenségek láncolatát indítja el…

A Nincs baj, drágám olyan hollywoodi nagyágyúkat vonultat fel még, mint Chris Pine, az Örökkévalók sztárja, Gemma Chan, Sydney Chandler és Olivia Wilde, aki a film rendezője is egyúttal. Manapság a legizgalmasabb társadalomkritikákat a thrillerekben és a dokumentumfilmekben láthatjuk, így a pulzusemelő történet mélységét is izgatottan várjuk: vajon mit fog kihozni Wilde a háziasszonyok kontroverzális tematikájából?

4. Fekete Párduc 2. – akciófilm, kalandfilm, Marvel-film: november 10.

Idén ősszel újra Wakandába kalauzol minket a Marvel Studios, ahol az eddigi egyik legérdekesebb és leglátványosabb világ kiépítését végezte el az elmúlt években. Hatalmas űrt kell betöltenie a közelgő folytatásnak, hiszen az első rész főszereplője, Chadwick Boseman 2020-ban elhunyt vastagbélrákban. A második rész így főhős és címszereplő nélkül maradt, és egyelőre kérdéses, hogy melyik színész fogja betölteni az új Fekete Párduc szerepét a zseniális Boseman alakítást követően, azonban az előzetes alapján valaki biztosan megteszi majd. A történet egy meggyengült Wakandával kezdődik, amelyet T’Challa király (Chadwick Boseman) halálát követően a világhatalmak szeretnének behálózni. A gyászoló Ramonda királynőre, T’Challa édesanyjára (Angela Bassett) és Shurira, az elhunyt király húgára (Letitia Wright), valamint M’Bakura (Winston Duke), Okoye-ra (Danai Gurira) és a wakandai különleges katonai egységre, a Dora Milaje-ra vár a feladat, hogy megvédjék szeretett országukat a külső hatalmak ellen. A történet egy újabb Marvel-karaktert és királyságát is bevezeti a folytatásban: a víz alatti nép vezetőjét, Namort (Tenoch Huerta). De vajon Namor barátnak vagy ellenségnek fog bizonyulni?

A Marvel-filmekhez hű látványos harci jeleneteket várunk a Fekete Párduc 2-től, amelyben mesterien összekoreografált csapatmozgásokra is számítunk. A gyász feldolgozása és a Boseman emléke iránti tisztelgés olyan mélységet adhat a filmnek, amelyet reméljük, sikerül majd méltón megvalósítania az alapvetően akciófilm kategóriába tartozó mozinak. Alig várjuk, hogy Namor karakterének kapcsán újabb csodálatos világot ismerhessünk meg a Marvel-univerzumon belül!

5. Fura világ – animációs kalandfilm: november 24.

Újabb Disney-rajzfilm érkezik november 24-én a mozikba. Most nem egy hercegnő kalandjait követhetjük nyomon, hanem egy egész család kapja a reflektorfényt a 2021-es Ecanto-hoz hasonlóan. Ha a gyerekeid imádják a furcsa lényeket, érdekli őket a világűr, és képzeletüket könnyen megragadja, mit rejthet az ismeretlen végtelen, akkor valószínűleg élvezni fogják a Fura világot. Már az előzetesben is meglepik főszereplőinket az új világ kiszámíthatatlan szabályai és lakosai, pedig egy legendás felfedező családdal van dolgunk, a Cladesekkel. Azonban, mint minden családnak, nekik is megvan a maguk baja, és a küldetésük alatt feltörő családi problémák veszélybe sodorják mind a küldetésük sikerét, mind a családjuk egységét. Vajon sikerül elboldogulniuk a felfedezésre váró világgal, és egy családként maguk mögött hagyniuk azt? Ősz végén kiderül!

Tökéletes időzítésnek tűnik a november végi premier: az iskolában megfáradnak már ekkorra a gyerekek, a karácsonyra viszont még jócskán várniuk kell, így az ünnepek előtt egy hónappal nagyszerű kreativitást serkentő kaland lehet a szülőkkel és Cladesékkel felfedezni egy csodálatosan izgalmas új világot. Az animáció szemet gyönyörködtető simaságot és minden képzeletet felülmúló furaságokat ígér, és még egy cuki családi kutyust is sikerült belecsempészniük a történetbe, szóval izgatottan várjuk a Fura világot.

Jó szórakozást kívánunk az egész családnak! Nem kell, hogy az ősz kevesebb kalandot tartogasson számunkra, mint a nyári vakáció: ősszel is bőven van mit várni.

Te melyik filmet várod a legjobban?

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra